Nogomet

Jurčić: "Pomogao je anemični Slaven”

Tomislav Pacak, Vedran Attias • nedjelja, 30.08.2009.
Jurčić: "Pomogao je anemični Slaven”
Foto: Davor Sajko

Super uvjerljivom pobjedom protiv Slaven Belupa Dinamo se vratio u pobjedničku formu, što je vratilo i smiješak na lice Krunoslava Jurčića. Koliko je to jasno uopće moguće, s obzirom da se Dinamov trener smije rijetko ili nikada...

Zlatko Dalić, pak, nije imao baš nikakvog razloga za osmijeh, njegova momčad je na Maksimiru izgledala kao razbijena vojska: ”Čestitam Dinamu na visokoj pobjedi. Moja ekipa je jednostavno napravila toliko individualnih pogrešaka, od prvog gola nadalje. Puno neodgovornosti rezultiralo je ovom blamažom. Ovoj ekipi treba puno rada. Dinamo je pokazao kvalitetu, s lakoćom je dobio nakon dva rana pogotka. Nama predstoji težak, težak rad.”

Kod Dinama je štimalo sve, mada protivnik nije bio na visini, Jurčić je mogao biti zadovoljan čovjek: ”Moram reći da sam zadovoljan nakon ovih turbulencija. Važno je da smo se vratili u kolotečinu igre i rezultata, a mogli smo i dati šansu nekim novim igračima. Moram biti iskren da nam je u ovoj visokoj pobjedi pomogao i neobično anemični Slaven Belupo.”

Vezane vijesti

Kako su moguće takve promjene u igri Dinama u samo nekoliko dana? ”To je stvar sazrijevanja igrača i pripreme za utakmicu, to je centralni dio nogometa. Ono što je bitan segment nogometa je mož izdržavanja pritiska, to je segment koji moramo popraviti, a to se popravlja radom, pričom i odigravanjem teških utakmica. Vani su igrači odmah rano pod takvim pritiskom, pa njima ništa ne znači jel igraju pred 15.000 Škota ili praznim Maksimirom. Moramo raditi da nam to ne predstavlja poteškoće.”

Kako je Kruno vidio debi Leandra Cufrea? ”Dobili smo veliku sigurnost, iskustvo, a već u prvom nastupu je odigrao jako mirno. Bitno nam je da što brže ovlada nogometnim terminima, jer mislim da je on čovjek koji može voditi dio naše ekipe.”

Jurčića veseli i dobar nastup Ilije Sivonjića koji je zabio pogodak i izborio jedanaesterac: ”Mi sa Sivonjićem dobivamo širinu, na tome moramo raditi jer nas čeka vrlo naporna jesen. Čekaju nas i ozljede i kartoni, treba nam širina, pa mi je drago da se i Sivi vratio na ovaj način.”

Kako Jurčić komentira tako uvjerljive pobjede Dinama u HNL-u?

”Imamo kvalitetu, digli smo se u nekim segmentima igre, poput protoka lopte i kombinatorike, ali ipak mi domaću ligu igramo bez pritiska. Natjecanje u Europskoj ligi će nama odgovarati, jer moramo raditi na tom podnošenju pritiska. ”

Zlatko Dalić bio je u potpuno drugom filmu: ”Cijelu smo pripremu radili za agresiju i čvrstinu, ali taj rani pogodak je sve pokvario. Problem moje ekipe je ta čvrstina, pa i atmosfera, to sve moramo razbucati. Nije lako sada pametovati, činjenica je da na ovakav način ne smijemo gubiti utakmice, mi moramo pokazati više želje i hrabrosti, borbe.”

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!