Vodeni sportovi

Srbija tijesnom pobjedom do medalje

Matej Milanović • nedjelja, 30.08.2009.
Srbija tijesnom pobjedom do medalje
Foto: Martina Japundžić

U borbama za plasman na Svjetskom juniorskom prvenstvu u vaterpolu Srbija je osigurala broncu tijesnom pobjedom protiv Crne Gore u veoma uejdnačenom dvoboju. Španjolcima je pripala peta pozicija, a Australija je razbila Amerikance u borbi za sedmo mjesto...

Brončanu medalju na svjetskom juniorskom prvenstvu u vaterpolu osvojila je Srbija. Nakon šokantnog poraza od Grčke u polufinalu uspjeli su savladati Crnu Goru u teškom dvoboju i osvojiti brončanu medalju. Srbe su predvodili Rašović i Nemanja Ubović sa dva pogotka, a za Crnu Goru je tri gola postigao Nikola Marković.

Susret za peto mjesto također je završio tijesno, no za razliku od borbe za broncu u ovom dvoboju bila je jedna momčad koja je dominirala većinom susreta. Španjolci su već do poluvremena skupili tri pogotka prednosti i vodili 5:2. U nastavku su se Talijani približili, no nedovoljno da bi svladali današnje protivnike.

Vezane vijesti

Za kraj, u dvoboju za sedmo mjesto Australija je bez ikakvih poteškoća porazila Amerikance rezultatom od 11:3. Najefikasniji kod Australije bili su Jeremy Davie i Matthew Giles s tri realizirana pogotka. Australci su ovo prvenstvu okončali na, obzirom na pokazano, vjerojatno razočaravajućem sedmom mjestu, no ova bi generacija mogla uvesti Australiju u sam vrh svjetskog vaterpola.

Svjetsko juniorsko prvenstvo, Šibenik, Finale za 3. mjesto:
Srbija - Crna Gora 7:6 (2:0, 1:2, 2:2, 2:2)

Za 5. mjesto:
Španjolska - Italija 7:6 (2:1, 3:1, 1:2, 1:2)

Za 7. mjesto:
Australija - SAD 11:3 (2:1, 4:1, 1:1, 4:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!