Nogomet

Zec ostaje do zime!

Ivana Jurica • utorak, 01.09.2009.
Zec ostaje do zime!
Foto: Ivana Jurica

Višemjesečna nagađanja gdje će najbolji strijelac Šibenika prošle sezone Ermin Zec nastaviti svoju karijeru danas su završila, barem do idućeg prijelaznog roka. Na redovitoj press konferenciji utorkom direktor šibenskog prvoligaša Marko Karađole kazao je kako Zec do zime ostaje na Šubićevcu.

"Nije došlo do realizacije transfera Ermina Zeca u inozemstvo i on ovu natjecateljsku polusezonu ostaje igrač HNK Šibenika, na raspolaganju treneru kao i do sada. A onda ćemo nakon toga vidjeti što će biti ovu zimu, ovisi kakva bude situacija na tržištu", kazao je na današnjoj konferenciji direktor Marko Karađole otklonivši tako sve špekulacije o nastavku karijere 21-godišnjeg napadača koji se trenutno nalazi u BIH na pripremama mlade reprezentacije za susret protiv Luksemburga.

Bašić i I. Bulat na posudbe

Nakon teške ozljede zadobivene u drugom kolu prošle sezone lijevi branič Petar Bašić u potpunosti se oporavio. A idućih šest mjeseci provest će na posudbi u sinjskom Junaku, klubu iz kojega je i stigao na Šubićevac.

Odluku je pojasnio trener Karačić: "Pohvalio sam ga pred svim igračima i rekao sam mu ako bude imao određenu minutažu, određeni broj utakmica sigurno se u dogovoru s klubom vraća na zimu. Poznato je da je bio ozlijeđen i da u ovom trenutku teško može dobiti šansu, jer trener sam koji mora ganjati igru i rezultat, a on je ipak u velikom zaostatku. Sigurno da je ova odluka koju je on, u dogovoru sa klubom, donio izvanredan potez za njega da se kroz jake utakmice u Drugoj ligi na zimu vrati i bude jedan od igrača koji će podnijeti teret u nastavku sezone. On bi trebao biti i put ostalim igračima koji kad, ne daj Bože kad dođe u takvu situaciju, shvate da je bolje igrati u manjem rangu samo da imaš minutažu i određeni broj utakmica, jer treninzi i utakmice su dvije različite stvari."

Iskusni Ivan Bulat, prema riječima direktora Karađole, ide u novog trećeligaša kninsku Dinaru kojoj će pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.

Trener Branko Karačić još se jednom osvrnuo na susret s Riječanima: "Ono što smo tražili od igrača to su oni prenijeli na teren, onu agresiju koju je Rijeka pokazala protiv Hajduka. Mi smo njima uzvratili na domaćem terenu i uz pas, tehničku igru mislim da smo u prvom dijelu apsolutno dominirali, bez obzira što su oni imali jednu stopostotnu prigodu, međutim, odličnom reakcijom Blaževića i Jurčevića nismo otišli s minusom na poluvrijeme. Sigurno je da je na vrijeme izvanredna individualna reakcija Alispahića dala nama veće samopouzdanje, veća krila iako smo na kraju zbog nekih stvari, i opravdanih i neopravdanih, strahovali do kraja utakmice. Međutim, smatram da je nakon svega što se događalo to bilo razumljivo."

Zdravstveni problemi i ovog su tjedna šibenska svakodnevica: "Bačelić-Grgić ima problema sa gležnjem, na štakama je i pitanje je kad će se oporaviti. Nema gips, međutim, oteklina je još velika, košćica je malo ozlijeđena. Ja vjerujem da bi se nakon dva – tri dana pauze trebao uključiti u rad. Ante Bulat je već duže ozlijeđen, i Dajić, koji nisu u procesu rada. Nema ni Spahije zbog loma rebra, a Zec je odsutan zbog reprezentacije."

Prvenstvena pauza, prema riječima trenera Karačića, ima svoju i pozitivnu i negativnu stranu: "Došla nam je pauza koja je dobra i nije. Nije dobra što nam prekida kontinuitet dobrih igara i pogotovo rezultata, a dobra je iz razloga što postoji veća mogućnost da se ozlijeđeni igrači vrate, ali i da obnovimo kondiciju."

Na današnjoj konferenciji predstavljen i Antonio Cinotti, kondicijski trener koji će u sljedećem razdoblju voditi brigu o kondicijskoj spremi: "Želim izraziti zadovoljstvo što sam priključen nogometnom klubu Šibenik. To je ujedno i priznanje mom dosadašnjem radu. Teško je procijeniti fizičku spremu gledajući igrača gledajući s tribina. U ovom tjednu ćemo napraviti određene dijagnostičke postupke kojima ćemo točno uvidjeti kakva je forma i na tome ćemo graditi daljnji trenažni proces."

Prijateljske utakmice

Nakon dva slobodna dana u utorak ujutro Šibenčani su odradili i prvi trening ovog tjedna. Kako zbog obaveza reprezentacije nema prvenstvenih utakmica ovog vikenda Šibenik će ovog tjedna najviše raditi na kondiciji, a odradit će i nekoliko prijateljskih utakmica. Već sutra (srijeda) u Lozovcu će igrati protiv domaće Krke, a u subotu na Šubićevcu gostuje Rijeka iz Viteza. Idućeg tjedna, prije susreta sa Lokomotivom, vjerojatno će se odigrati i još jedna pripremna utakmica.

Osim direktora, trenera i kondicijskog trenera na druženje s novinarima stigao je i vratar Goran Blažević, zasigurno jedan od najboljih vratara Prve hrvatske nogometne lige. U posljednja tri susreta njegova se mreža nije zatresla, a zasluge za to Blažević pripisuje cijeloj momčadi: "To je ipak zasluga čitave momčadi jer treba biti realan i reći da tri utakmice za redom protivnici praktički nisu uputili neki preopasan šut prema našem golu. A to je zasluga cijele ekipe. Meni je to, naravno, priznanje jer kad si vratar i ne primaš gol tvoja je zasluga, a kad primaš i ne braniš dobro kriv si."

Blažević je ovih dana i produžio ugovor za godinu dana sa šibenskim prvoligašem. O ovogodišnjim rezultatima kaže: "Rezultat je dobar isto kao što je bio dobar prošle godine. Da budem iskren, nisam na početku ni ja znao što očekivati od nove momčadi u ovoj sezoni. Na kraju su momci pokazali da možemo biti jako dobra momčad, igrati veliku ulogu u prvenstvu Hrvatske."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!