Nogomet

Dinamo jedini napredovao

Antonija Pavlić • srijeda, 02.09.2009.
Dinamo jedini napredovao
Foto: Sandro Donda

Zagrebački Dinamo uspješnim si je ovogodišnjim europskim nastupima priskrbio skok od 11 mjesta na IFFHS-ovoj ljestvici najboljih svjetskih nogometnih klubova u mjesecu rujnu ove godine...

Nogometni institut za povijest i statistiku IFFHS javnosti je prezentirao rujansku ljestvicu najboljih klubova na svijetu. Na čelu poretka od Barcelone se odvojio dugo vodeći Manchester United, dok je u najboljih pet svoje mjesto pronašao i njemački HSV našeg Mladena Petrića.

Prošlogodišnji prvak Europe španjolska Barcelona uspješno je u novu sezonu krenula osvajanjem Superkupa protiv Srninog Šahtara, no za ostajanje na samom čelu ipak su im nedostajali bodovi iz ovogodišnjih kvalifikacija za LP.

Treće mjesto ostalo je u vlasništvu argentinskog Estudiantesa iz River Platea, no već mu je veoma blizu, na samo nekoliko bodova, engleski Chelsea. Najbolji plasman u povijesti ovoga "izbora" petim mjestom ostvario je pak HSV hrvatskog reprezentativca Mladena Petrića.

U proteklom mjesecu, ipak, najviše je bodova sakupio francuski Lyon, koji je i u Ligi prvaka i u Le Championnateu ostvario maksimalan broj pobjeda, a druga pozicija pripala je negdašnjem Hajdukovom "krvniku", mađarskom Debrecenu.

Jedini pomak na ljestvici od hrvatskih klubova ubilježio je Dinamo, skočivši za 11 mjesta i plasiravši se na 62. poziciju. Slavena Belupa su pak nešto lošiji rezultati stajali vraćanja s odlične 129. na 207. poziciju, dok Hajduk i dalje beznadno tone - umjesto pomicanja sa 283. na više, Splićanima je pripala tek 346. pozicija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!