Nogomet

Šibenik pobijedio Krku

Ivana Jurica • srijeda, 02.09.2009.
Šibenik pobijedio Krku

I ovog tjedna nogometaši Šibenika odigrali su uobičajenu prijateljsku utakmicu. Gostovali su u Lozovcu kod tamošnjeg četvrtoligaša Krke. Šibenčani su pobijedili sa 3:2, ali trener Branko Karačić zasigurno nije bio zadovoljan onim što su njegovi igrači prikazali na terenu.

Krka – Šibenik 2:3 (1:2)

Lozovac, igralište HNK Krka, gledatelja 150

Sudac: Dario Kulušić – Šibenik

Pomoćnici: Ante Mrčela i Tonko Turica – oba Šibenik

Strijelci: R. Vuković 34' – 11 m, D. Vuković 48' – Kulačić 11', 26', Alispahić 67' – 11 m

Krka: Krasnići, Štrkalj, To. Junaković, Gatara, Paić, Miletić, Gaćina, Menđušić, R. Vuković, D. Vuković, Gardijan (još su igrali: L. Brajković, Ristić-Stipandžija, Batinica, Malada, Storić, Klarić, Mikić, Ti. Junaković). Trener: Davor Višić.

Šibenik: Slavica, Zoričić, Radeljić, Karadža, Elez, Ademi, Duro, Bloudek, Božić, Makarin, Kulačić. Drugo poluvrijeme: Slavica (od 63. Blažević), Zoričić (od 63. Jurčević), Medvid, Radeljić (od 63. Vidić), Elez (od 50. Budiša), Husmani, Duro, Bloudek, Alispahić, Božić, Makarin (od 63. Fuštar). Trener: Branko Karačić.

U ovom susretu trener Karačić nije mogao računati na više igrača: Ermin Zec je s mladom reprezentacijom Bosne i Hercegovine, Marko Mihaljević, Jusuf Dajić, Hrvoje Spahija i Stipe Bačelić-Grgić su ozlijeđeni, a Ante Bulat je oporavljenik.

Od prve minute Karačić je na teren poslao igrače koji su manje igrali ili uopće nisu igrali u prošlom kolu. U početnom sastavu od standardnih prvotimaca našao se tek kapetan Ademi. Na prvu priliku čekalo se do sedme minute kad je udarac Božića blokiran, pokušao je i Bloudek, ali završilo je kornerom. Tri minute kasnije ponovno je pokušao Bloudek, ali domaći vratar Krasnići bio je siguran. Kad se već nije uspio upisati u strijelce, Bloudek se upisao u asistente. Ubacio je s lijevog boka, a na pravom mjestu našao se Kulačić koji je postigao svoj prvi gol otkako je prošlog mjeseca stigao u Šibenik.

Raspoloženi Bloudek u 15. je minuti u solo prodoru prošao nekoliko domaćih igrača, ali nedostajalo mu je koncentracije u završnici da loptu pošalje iza leđa Krasnićija. Minutu kasnije zaprijetili su i domaćini preko Dragana Vukovića, ali nije bilo prave opasnosti za Slavicu. Nakon solo prodora u dobroj se prilici našao i Zoričić, ali pucao je pored gola. Krka pokušava iz prekida ugroziti gol Šibenika, ali Menđušić i R. Vuković nisu precizni.

U 26. minuti povećanje vodstva Narančastih. Radeljić je poslao dugu loptu u napad, Makarin ju je stigao na desnom krilu, ubacio na drugu stativu gdje je sam ostao Kulačić kojem nije bilo teško i drugi put zatresti nebranjenu mrežu domaćih. Tri minute kasnije i domaćini dolaze do najveće prilike: slobodan udarac izveo je R. Vuković, a Gatara je glavom sa 5-6 metara promašio gol iz odlične prilike.

Dobru akciju Šibenik u 32. minuti nije okrunio pogotkom, a kazna je vrlo brzo stigla. Radeljić je srušio D. Vukovića u kaznenom prostoru, sudac Kulušić odmah je pokazao na bijelu točku odakle je precizan bio R. Vuković. Do poluvremena domaćin je tražio i još jedan jedanaesterac kad se na zemlji ponovno našao D. Vuković, ali sudac se ovog puta nije oglasio.

Puno manje prilika i lošiju igru gledali smo u drugom poluvremenu. Šibenčani su previše komplicirali s loptom, dugo su je držali u nogama i previše su griješili. Kaznila ih je Krka za to u 48. minuti. Olako izgubljena lopta na centru došla je do raspoloženog D. Vukovića koji je odlično pucao iskosa s desne strane kaznenog prostora, a lopta se od suprotne stative odbila u mrežu za izjednačenje rezultata (2:2).

Nekoliko promjena napravio je Karačić u drugom poluvremenu, uveo je standardne prvotimce, ali greške su se i dalje redale. Nakon što su Božić i Alispahić propustili realizirati dobre prilike, Makarinu je dobar udarac obranio Krasnići. U 66. minuti stopostotna prilika za Božića: Jurčević je ubacio s desne strane prizemnu loptu, natrčao je Božić, ali pucao je tek pored gola.

Fizički snažniji gostujući igrači dominirali su do kraja utakmice, a u 67. minuti došli su do novog vodstva. Ubačaj Dure netko od domaćih igrača zaustavio je rukom u svom kaznenom prostoru i sudac Kulušić još je jednom pokazao na bijelu točku, odakle je precizan bio Alispahić. Do kraja utakmice Šibenik je imao još dvije dobre prilike, ali udarci Dure i Bloudeka nisu završili u domaćoj mreži.

Najbolji u redovima Šibenika bio je Sandro Bloudek koji se tako vrlo ozbiljno nameće za početni sastav, posebno s obzirom na činjenicu kako Mehmed Alispahić ima tri žuta kartona i nema pravo nastupa u sljedećem kolu protiv Lokomotive. U subotu će Šibenčani odigrati još jedan prijateljski susret. Na Šubićevac dolazi Rijeka iz Viteza, koja je Karačićevoj momčadi bila domaćin na ovozimskim pripremama.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!