Košarka

Novi razigravač Cedevite izborio SP

Borna Rupnik • subota, 05.09.2009.
Novi razigravač Cedevite izborio SP

Novi Cedevitin razigravač, Jermaine Anderson, predvodio je Kanadu u ključnoj utakmici za plasman na Svjetsko košarkaško prvenstvo. Njegova je reprezentacija iskoristila kiks Urugvaja, svladala Dominkansku Republiku i osigurala vizu za Tursku...

Jermaine Anderson i bivši Zadranin Carl English branit će kanadske boje na svjetskoj smotri u Turskoj iduće godine. Plasman su izborili tijesnom pobjedom nad Dominikanskom Republikom.

Međutim, prvo im je morala pomoći Panama, koja je neočekivano pobijedila Urugvaj. Kanađani su objeručke prihvatili taj dar i upustili se u nemilosrdnu borbu protiv sastava s trojicom NBA igrača, ali i bez ozlijeđene prve violine Francisca Garcije.

Kanada je sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja u posljednjim sekundama došla do pobjede 80:76, a Jermaine Anderson bio je najbolji pojedinac susreta s 21 košem i pet dodavanja. English je ubacio 13 koševa.

Plasman na Svjetsko prvenstvu uz Kanadu su izborili još i Portoriko, Brazil te Argentina.

Jermaine Anderson ovoljetno je pojačanje podsusedske Cedevite te će nastupati u regionalnoj NLB ligi. Zbog ovih je reprezentativnih obaveza propustio pripremni turnir koji njegova nova momčad igra u Širokom Brijegu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!