Nogomet

Slonovi korak do Južne Afrike

Petar Plevnik • subota, 05.09.2009.
Slonovi korak do Južne Afrike

Susreti četvrtog kola afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo donijeli su pobjede favorita. Zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi nad Burkinom Fasom Obala Bjelokosti došla je na korak od drugog uzastopnog Svjetskog prvenstva, dok su se gostujućim pobjedama u igru vratila dva favorita - Egipat i Kamerun...

Grupa A

Iako su nakon prva dva susreta u skupini imali samo jedan bod, Kamerunci su današnjom pobjedom u Gabonu napravili velik posao na putu prema Južnoj Africi. Nepobjedivi Lavovi su u Librevilleu pobjedu osigurali u razmaku od dvije minute kada mrežu domaćina pogađaju Emana u 66. te Eto'o u 68. minuti za konačnih 0:2.

Rezultati: Gabon - Kamerun 0:2, Togo - Maroko (6.9.)

Poredak: 1. Gabon 6 bodova, 2. Kamerun 4, 3. Togo 4, 4. Maroko 2.

Grupa C

Kao i Kamerun, nade u prvi plasman na Svjetsko prvenstvo još od Italije 1990. pobjedom u Ruandi oživio je Egipat. Do pobjede nad izabranicima Branka Tucaka prvaci Afrike stigli su zahvaljujući pogotku Ahmeda Hassana iz 67. minute.

Rezultati: Ruanda - Egipat 0:1, Alžir - Zambija (6.9.)

Poredak: 1. Alžir 7 bodova (-1), 2. Egipat 7, 3. Zambija 4 (-1), 4. Ruanda 1.

Grupa E

Ogroman posao na putu prema svom drugom uzastopnom Svjetskom prvenstvu napravila je reprezentacija Obale Bjelokosti. Slonovi Vahida Halilhodžića uvjerljivom su domaćom pobjedom protiv glavnog konkurenta u skupini Burkine Faso stigli samo na bod od osiguravanja nastupa u Južnoj Africi. Keita je u desetoj minuti načeo mrežu gostiju, da bi u nastavku Drogba s dva pogotka te Yaya Toure i Keita ispratili goste s pet komada u mreži.

U dvoboju dva autsajdera Malavi je protiv Gvineje u Blantyreu upisao prvu pobjedu u kvalifikacijama. Iako su gosti pogotkom Kalabanea na odmor otišli s prednošću, u nastavku susreta Msowoya golovima u 46. te 59. minuti donosi domaćinima prva tri boda.

Rezultati: Malavi - Gvineja 2:1, Obala Bjelokosti - Burkina Faso 5:0.

Poredak: 1. Obala Bjelokosti 12 bodova, 2. Burkina Faso 6, 3. Gvineja 3, 4. Malavi 3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!