Nogomet

Šesticom prema Lokomotivi

Ivana Jurica • subota, 05.09.2009.
Šesticom prema Lokomotivi
Foto: Martina Japundžić

Sportske goste iz Viteza Šibenčani su sa Šubićevca otpratili šesticom. Prijateljski susret u pauzi zbog reprezentativnog nastupa trener Branko Karačić iskoristio je kako bi pronašao zamjene za trojicu igrača koja protiv Lokomotive u idućem kolu neće igrati. Puno raspoloženiji bili su Modri za igru u odnosu na prošli prijateljski susret sa Krkom u Lozovcu. Dvostruki strijelac bio je Kulačić, dok su jedanput gostujuće vratare matirali Božić, Fuštar, Bloudek i Makarin.

Šibenik – Rijeka (Vitez) 6:0 (3:0)

Šibenik, stadion na Šubićevcu, gledatelja 100

Sudac: Danijel Storić – Čista Velika

Pomoćnici: Dario Kulušić i Neven Gulin – oba Šibenik

Strijelci: Božić 12' – 11 m, Kulačić 17', 47', Fuštar 22', Bloudek 61', Makarin 78'

Šibenik: Blažević (od 46. Slavica), Zoričić, Vidić (d 46. Karadža), Medvid, Elez (od 60. Radeljić), Husmani, Duro (od 60. Budiša), Bloudek, Božić (od 46. Alispahić), Fuštar (od 46. Makarin), Kulačić. Trener: Branko Karačić.

Rijeka: Zvonar, Klarić, Šero, Pavlović, Plavčić, Papić, Kolar, Radoš, Lukić, Ivanković, Šantić. Još su igrali: Šimić, Drmić, Šapina, Tomić, Bošnjak, Garić, Petrović. Trener: Anto Bobaš.

Dosta bolje i angažiranije djelovali su nogometaši Šibenika u susretu protiv Rijeke iz Viteza nego u susretu protiv Krke iz Lozovca nekoliko dana ranije. Trener Karačić isprobao je neke varijante za susret idućeg kola s obzirom na činjenicu kako Alispahić i Budiša nemaju pravo nastupa zbog tri žuta kartona, a Bačelić-Grgić neće igrati zbog ozljede. Medvid je susret započeo na stoperu, na njegovu standardnom mjestu bio je Elez, dok je u veznom redu uz Bloudeka, kao polušpica, zaigrao Božić.

Dvojica Zeničana u redovima Šibenika, Bloudek i Kulačić, i večeras su se pokazali kao odličan tandem. 21-godišnji Kulačić je dva puta zatresao mrežu gostujuće momčadi, a godinu dana stariji Bloudek je, uz jedan pogodak, zabilježio i čak tri asistencije. Vrijedno je istaknuti da su se i ostali napadači koji su igrali upisali u strijelce – Božić, Fuštar i Makarin. Iako Rijeka nije protivnik po mjeri, kao uostalom i Krka, veseli što su se svi napadači upisali u strijelce, pa će Karačić, uz Zeca koji se vratio iz mlade reprezentacije BIH, imati slatke brige oko odabira dvojice (ili trojice) onih koji će započeti susret idućeg kola.

Šibenik je u vodstvo došao u 12. minuti utakmice. Ubačaj Zoričića s boka netko od gostujućih igrača zaustavio je rukom. Sudac Storić odmah je pokazao na bijelu točku, odakle je precizan bio Ivan Božić. Pet minuta kasnije odlična lopta Bloudeka u prostor, Kulačić ide sam prema golu, vara vratara Zvonara i s lakoćom, petom pogađa praznu mrežu gostujuće momčadi. Nije prošlo puno i treća je lopta završila u golu gostiju. Elez je odlično dodao Fuštaru koji pogađa za 3:0.

Jedina prilika gostiju u prvom poluvremenu, a i u cijeloj utakmici, bila je u 15. minuti kad je Zoričić malo zaspao, Šantić je izašao sam pred Blaževića koji se nije dao prevariti. Istrčavanjem je spasio svoj gol. Na drugoj strani Rijeka je i s više golova u svojoj mreži mogla na poluvrijeme, ali Medvid, Kulačić (stativa) i Elez nisu pogodili na željeno mjesto.

U nastavku Karačić je malo promijenio momčad, ali i dalje su se redale prilika za prilikom. U asistiranju je i dalje prednjačio raspoloženi Sandro Bloudek. Druga minuta nastavka i nova suradnja Bloudeka i Kulačića urodila je plodom. Bloudek je ubacio s desnog boka, Kulačić je dugo čekao da vratar padne, a lopta je na kraju od vratnice ipak završila iza crte. Osim tri odlične asistencije koje su pretvorene u pogotke, Bloudek se u 61. minuti i sam upisao u strijelce. Budiša ga je izbacio samog pred kazneni prostor Rijeke, Bloudek je prošao i vratara i lako pogodio praznu mrežu za 5:0.

Više prilika propustio je realizirati Krešimir Makarin prije nego je u 78. minuti pogodio za konačnih 6:0. Asistent je i ovog puta bio Bloudek, a Makarin je lako matirao pričuvnog vratara gostiju Ivana Šimića.

Fifa Fair Play dan na Šubićevcu je protekao u fair i korektnoj igri dva potpuno neravnopravna protivnika. Visoka pobjeda nad sportskim prijateljima iz Viteza Branku Karačiću sigurno je riješila i barem jednu dilemu oko zamjene igrača koji nemaju pravo nastupa. Do susreta s Lokomotivom sedam je dana, Šibenčani će odigrati vjerojatno i još jednu prijateljsku utakmicu koja će treneru Karačiću ponuditi i još jednu priliku da razjasni sve dileme oko početnog sastava za iduću prvenstvenu utakmicu. Ademi i Jurčević protiv Rijeke nisu nastupili zbog bolesti, odnosno ozljede, ali do subote bi trebali biti spremni. Treninzima bi se trebao vratiti i Dajić i Karačić će imati slatke brige oko sastava za nastavak prvenstva.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!