Nogomet

Stange: "Hrvati su se bojali"

Tomislav Pacak • subota, 05.09.2009.
Stange: "Hrvati su se bojali"
Foto: Davor Sajko

Bjeloruski izbornik Bernd Stange žalio je za bodovima koje je njegova momčad ostavila u Zagrebu iako je pružila igru kojom je zaslužila barem bod…

Stange se predstavio u vrlo elokventnom i simpatičnom izdanju, a utakmicu je ocijenio vrlo realno: "Želim čestitati Hrvatskoj na pobjedi. Hrvati su realno sretno pobijedili. Nakon utakmice u Minsku mogli smo se uplašiti današnje utakmice, ali nismo to učinili. Žao mi je što nismo učinili više, ali približili smo se međunarodnoj razini i mislim da ćemo je uskoro dostići. Utakmica je bila zanimljiva, ostao mi je dojam da su Hrvati u završnici bili uplašeni."

Hrvate može veseliti da Stange nakon ovog izdanja Bjelorusije očekuje dobar nastup i protiv Ukrajine: "U srijedu igramo s Ukrajinom, nadam se da ćemo igrati i bolje i da ćemo pobijediti. Htjeli smo igrati za drugo mjesto, ali te planove nam je pokvarila Hrvatska u Minsku. Hleb želi igrati protivUkrajine, no ne želimo ništa riskirati zbog Stuttgarta, pa ćemo još vidjeti."

Njemački strateg poželio je Hrvatskoj da izbori dodatne kvalifikacije (i da u njima pobijedi Njemačku), a objasnio je i što njegovoj momčadi treba za dodatni iskorak:

"Danas se nije mogla vidjeti razlika između Bjelorusije i Hrvatske, kako po šansama tako i po igri. Mi smo igrali jako dobro i razočarani smo što nismo zabili barem jedan gol. Moramo prestati misliti o tome da igramo protiv velikih momčadi i igrača, mi moramo napasti i takve ekipe; nama je to danas u dobroj mjeri uspjelo. Primili smo nesretan gol, zaslužili smo bolji rezultat. Mi moramo tu igru pretočiti u bolje rezultate, kvalifikacije se mogu proći samo ako uzimate bodove."

Bodove je srećom uzela Hrvatska, no Stange je sa svojom momčadi umalo bio koban po naše šanse da se nađemo u bubnju dodatnih kvalifikacija. Za simpatičan nastup pred novinarima, Stange je nagrađen pljeskom svih prisutnih…

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!