Nogomet

"Golem teret na leđima"

Borna Rupnik • nedjelja, 06.09.2009.
"Golem teret na leđima"
Foto: Davor Sajko

Kapetan Darijo Srna naglasio je važnost psihološkog pritiska koji je očito sputao hrvatske reprezentativce protiv Bjelorusije, a Josip Šimunić nije se libio kritizirati igru Bilićevih izabranika...

"Najvažnija su tri boda. Time smo zadovoljni i to smo priželjkivali", osvrnuo se naš kapetan na praktičnu stranu maksimirskog ogleda s Bjelorusijom. Međutim, nad izvedbom Bilićevih izabranika ostalo je puno upitnika. "Prvo poluvrijeme je bilo dobro, a u drugom niste gledali pravu Hrvatsku", rekao je.

Psihološki je pritisak odigrao vrlo važnu ulogu, tvrdi: "Bjelorusija je došla neopterećena, a mi smo izašli na teren s golemim teretom na leđima. Zato mislim da će naša igra protiv Engleske izgledati bolje, optimist sam. I to ne samo ja, nego i cijela momčad".

"Profesionalci smo, naviknuti smo i na pobjede i na poraze. Nekad smo znali odigrati bolje i izgubiti, a sada nam se poklopilo da odigramo loše i dobijemo", izjavio je Srna. A upravo će on vjerojatno zamijeniti isključenog Vedrana Ćorluku. "Nema ni Luke ni Vedrana, trpimo udarac za udarcem, ali nemamo izlaza. Snaći ćemo se", prokomentirao je.

Josip Šimunić bio je iznimno samokritičan. "Igrali smo jako loše. Nismo napravili gotovo ništa od onoga što smo se dogovarali i željeli. S obzirom na to kako smo odigrali, rezultat je odličan. Tri smo boda osvojili zahvaljujući Vedranu Runji, za kojeg mislim da je najbolji golman na svijetu, danas je potvrdio svoju klasu", istaknuo je branič njemačkog Hoffenheima.

Ćorlukino isključenje prokomentirao je sljedećim riječima: "To je nogomet. Ne znam je li zaslužio drugi žuti karton. Ne treba plakati, priliku će protiv Engleza dobiti netko drugi i nadam se da će je iskoristiti, tko god to bude".

"Današnju igru moramo u potpunosti promijeniti želimo li imati šanse na Wembleyu. Englezi su nam svakako dodatna motivacija. Dat ćemo sve od sebe, kao što uvijek činimo. Zapravo, jedva čekam dvoboje s engleskim napadačima", pogledao je Šimunić u budućnost.

Ognjen Vukojević smatra da se Hrvatskoj konačno vratilo malo nesreće koja ju je znala pratiti u nekim nastupima: "Protiv Ukrajine stvarno nismo imali sreće, danas se to okrenulo. Imali smo i Runju i sreću na našoj strani. Doduše, nakon Luke Modrića ostali smo i bez Vedrana Ćorluke. Što se Ćorluke tiče, mislim da je sudac donio glupu odluku. Ćorluka je namjeravao ispucati tu loptu".

Ukupan dojam nije bajan, složio se Vukojević: "I sami smo u svlačionici zaključili da smo napravili puno grešaka. Ali glavno je da su bodovi tu, pogotovo nakon ovakve, strašno mučne utakmice. Runji smo zahvalili, a vratarev je posao da nas ponekad izvuče u kritičnim situacijama".

Brzo se okrenuo Englezima: "U Londonu nas očekuje suprotna utakmica. Znali smo da će nam kod kuće protiv Bjelorusa biti teško, a na Wembleyu će nam biti sto puta lakše. Bit će neusporedivo manji pritisak na nama".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!