Nogomet

Golijada na Villa Parku otišla na grčku stranu, Fiorentina na korak do novog finala

Petar Jenjić • četvrtak, 02.05.2024.
Golijada na Villa Parku otišla na grčku stranu, Fiorentina na korak do novog finala
Foto: EPA

Odigrane su i prve polufinalne utakmice Konferencijske lige. Fiorentina je na dobrom putu prema svom novom finalu nakon pobjede protiv Club Bruggea, dok je Olympiakos slavio na gostovanju kod Aston Ville...

Aston Villa - Olympiakos 2:4

Odlična utakmica odigrana je na Villa Parku gdje je do prednosti uoči uzvrata stigao Olympiakos. Šest golova vidjeli smo u Birminghamu, a grčka ekipa slavila je s 2:4 i nastavlja tražiti prvi europski trofej u seniorskoj konkurenciji.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Činilo se da je Aston Villa povela u 10. minuti preko Leona Baileyja, ali njegov pogodak poništen je zbog prekršaja Clementa Lengleta nad Vincentom Iborrom.

Do vodstva je zato stigao Olympiakos u 17. minuti kada je na asistenciju Chiquinha zabio Ayoub El Kaabi. Za razliku od sitaucije nekoliko minuta ranije, Grcima je ovdje bio prvo poništen pogodak zbog zaleđa, a onda potvrđen.

Nismo dugo čekali na novi pogodak Olympiakosovog Marokanca koji je primio sjajnu asistenciju Daniela Podencea i matirao protivničkog vratara. U finišu prvog poluvremena domaćin je smanjio zaostatak. Bila je to krasna akcija koju je na asistenciju Mousse Diabyja završio Ollie Watkins.

Aston Villa potpuno se vratila u utakmicu u 52. minuti kada je poentirao Diaby. Pucao je iskosa u bliži kut i gostujući vratar definitivno se mogao bolje postaviti. Neriješen rezultat trajao je samo četiri minute kada je El Kaabi kompletirao hat-trick. Ovoga puta zabio je iz penala.

U 67. minuti gosti su se vratili na dva razlike. Pucao je izvana Santiago Hezze, lopta je na putu do gola okrznula Ezrija Konsu, promijenila smjer i ušla u mrežu.

Fiorentina - Club Brugge 3:2

Stao je niz od sedam zaredom zaredom u svim natjecanjima za Club Brugge koji je upisao poraz na gostovanju kod Fiorentine. Prošlosezonski finalist slavio je s 3:2 i na korak je do novog finala.

Viole su povele već nakon pet minuta igre. Nicolasu Gonzalesu piše se asistencija, ali to nitko neće pamtiti. Ono što će ostati u sjećanju definitivno je pogodak Riccarda Sottila koji se izvukao na desnu nogu i sjajno s ruba 16 metara pogodio suprotni kut.

Nije se dugo čekalo na odgovor gostiju, tek 12 minuta. Tada je siguran iz kaznenog udarca bio Hans Vanaken. Vratio se domaćin u vodstvo u 37. minuti kada je snažno ljevicom pogodio Andrea Belotti, nije mogao to zaustaviti Nordin Jackers.

Club Brugge ostao je s igračem manje u 61. minuti nakon drugog žutog kartona Raphaela Onyedike, ali dvije minute kasnije ipak je stigao do poravnanja. Zabio je Igor Thiago.

Ipak, gosti su posustali u sudačkoj nadoknadi kada je odbijanac u mrežu skrenuo M'Bala Nzola.

FOTO: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Konferencijska liga, nokaut faza

polufinale - prve utakmice

Aston Villa2:4Olympiakos
Fiorentina3:2Club Brugge

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!