Košarka

Brazil i Portoriko za naslov

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.09.2009.
Brazil i Portoriko za naslov
Foto: EPA

Za naslov prvaka Amerika igrat će reprezentacije Brazila i Portorika. Brazilci su u polufinalu svladali Kanadu, a Portorikanci Argentinu...

U finalu Prvenstva Amerika igrat će košarkaši Brazila i Portorika. U portorikanskom San Juanu domaćin je u polufinalu nadigrao Argentinu s 85:80 dok je Brazil upisao očekivanu pobjedu protiv Kanade 73:65.

Brazilci su očekivano svladali Kanađane pokazavši veću kvalitetu tijekom cijelog turnira. Utakmicu su prelomili početkom drugog poluvremena kada su se napokon odvojili i otišli do nedostižne prednosti.Ponovno je Brazilce vukao Leandro Barbosa koji je ubacio 22 poena dok je na drugoj strani Joel Anthony bio najbolji sa 17 poena i osam skokova. Cedevitin Jermaine Anderson ubacio je šest poena.

U finalu će igrati protiv domaćina Portorika koji je bio bolji od Argentine 85:80. Oslabljeni Argentinci imali su prednost do posljednje četvrtine, a onda je domaćin na krilima deset tisuća navijača napravio preokret. Carlos Arroyo kapetanski je vukao Portoriko s 19 poena dok je Luis Scola s 31 poenom bio usamljen na drugoj strani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!