Nogomet

Capella naljutile pogreške u obrani

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.09.2009.
Capella naljutile pogreške u obrani
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Prijateljska provjera s Slovenijom, pred važan susret Engleske i Italije, zadala je glavobolje talijanu Fabiju Capellu. Frustriran pogreškom koja je dozvolila da Slovenci stignu do pogotka javno je izrazio nezadovoljstvo igrom i pristupom...

I ranije je Capello znao svoje nezadovoljstvo žestoko prezentirati kako svojim igračima tako i medijima, no čini se da težina utakmice s Hrvatskom ipak čini svoje pa ovoga puta izbornik Engleske mijenja svoj pristup. "Sada neću vikati kao inače, umoran sam od takvog načina rada. Umjesto toga sve ću im lijepo objasniti, ukoliko i dalje žele ostati sa mnom bolje im je da me saslušaju."

Engleska je nacionalna vrsta bez primljenog pogotka uspjela završiti sedam od 17 susreta od kada ju je u prosincu 2007. godine preuzeo ovaj Talijan. "Kako da budem zadovoljan kad primimo pogodak u finišu susreta. Koncentracije nije bilo nigdje u posljednjih četiri-pet minuta. Želim od svojih igrača da igraju koncentrirano i pažnju posvećuju svakoj minuti."

Međutim, Capello nije bio zadovoljan niti nekim tehničkim stvarima, kojima je posebnu pozornost davao na treninzima uoči dvoboja sa Slovenijom. "Tokom nedavnih treninga uvježbavali smo neke nove akcije, ali nakon Slovenije u meni ostaje tek veliko razočaranje jer ništa od toga nismo prenijeli na teren."

Nema sumnje kako će te akcije morati pričekati dvoboj s Hrvatskom, no nije Capello uzalud na mukama, Bilićeva momčad sastav je s daleko kvalitetnijim napadačima i organizatorima igre od Slovenije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!