Nogomet

Barry strahuje od Dudua

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 07.09.2009.
Barry strahuje od Dudua
Foto: Dragan Kovač

Prije velikog okršaja Engleske i Hrvatske na Wembleyju započelo je sipanje komentara i raznih opservacija s obje strane, a posebno je zanimljivo slušati izjave iz engleskog tabora. Gareth Barry danas je tako otkrio kako likuje zbog izostanka glavnog kreatora naše igre Luke Modrića, no i pribojava se "varalice" Eduarda da Silve...

Sve je bliže veliki i dugo iščekivani derbi Engleske i Hrvatske na Wembleyju, zbog čega se strasti i atmosfera svakim danim sve više zahuktavaju.

Posljednjih smo tjedana tako čak i prečesto bili svjedocima raznih izjava o traženju osvete i napadu od prve minute s engleske strane, pri čemu se uistinu u iznimo rijetkim slučajevima nazirao tračak respekta i prema protivniku.

Činjenica da Hrvatska ne imponira i trenutačno nije u briljantnoj formi stoji i od nje ne možemo i ne smijemo pobjeći, no poneki Englezi i u ponekim situacijama ponovno odaju dojam pretjerane relaksiranosti i prepotentnosti, što bi im se na koncu moglo još jednom kao bumerang obiti o glavu.

Jedan od rijetkih koji je pokazao poštovanje i prema reprezentaciji s druge strane igrališta novopečeni je veznjak Manchester Cityja Gareth Barry, prokomentiravši ozljedu Luke Modrića i sagu oko "isforsiranog" pada Eduarda da Silve u 4. pretkolu Lige prvaka protiv Celtica.

"Eduardo je sjajan nogometaš i siguran sam da će dati sve od sebe da ljudima dokaže da su bili u krivu onoliko ga osuđujući zbog simuliranja."

No, tu je ipak i osobna strana "medalje". "Iskreno se nadam da u tome neće uspjeti, a sretan sam i što na Wembleyu neće igrati Luka Modrić. Eduardo i on najbolji su hrvatski igrači", priznao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!