Nogomet

"Hrvatska je bila dno naših karijera"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.09.2009.
"Hrvatska je bila dno naših karijera"
Foto: Davor Sajko

Engleska je napredovala mnogo od posljednjeg domaćeg susreta s Hrvatskom. Tako barem misli Frank Lampard. No bez obzira na uvjeravanja sa svih strana jasno je kako poraz i ne odlazak na Euro 2008. još uvijek boli sve na Otoku...

Sam Frank Lampard priznaje kako mu je trebalo poprilično vremena da izađe iz agonije koju je čitavoj naciji te večeri priuštila Hrvatska. Ipak, danas pod ravnanjem Fabija Capella Engleska izgleda i osjeća se puno jače, dominantnije.

"To je bilo dno u karijeri svakoga od nas i velika mrlja u novijoj povijesti naše reprezentacije. Bili smo momčad puna sjajnih individualaca, ali smo nažalost imali velikih problema sa samopouzdanjem, kako te večeri tako i tokom drugih susreta u skupini. Sada s Capellom imamo mnogo više vjere u vlastite mogućnosti, napravili smo sjajan posao u ovim kvalifikacijama i odlično napredujemo. Svejedno, još uvijek nismo pokazali sve što možemo".

Englezima je od svega najteže palo što ih je Hrvatska porazila na domaćem terenu: "Bilo je užasno ostati bez velikog natjecanja pred toliko navijača. To vas uplaši kao igrača. Teško smo se nosili s tim tjednima, a posebno je teško bilo gledati Euro na kojem nas nema. Zato u srijedu želimo pobjedu, a ako i ne uspijemo, ovoga puta imamo dovoljno prilika za popravak".

Izjave Slavena Bilića, nekadašnjeg suigrača iz West Hama Lampard uzima s rezervom, odnosno smatra kako su neke stvari rečene tek da bi se stvorila pozitivna klima unutar reprezentacije Hrvatske: "Znam Bilića iz vremena kada sam igrao s njim. Riječ je o kvalitetnoj osobi i vrlo nadarenom izborniku. Rekao bih da su to sve samo neke sitnice kojima želi dodatno potaknuti svoje igrače. Mislim kako je to i dobro jer samo dodatno diže sveukupnu atmosferu i tenzije prije početka susreta".

Za kraj, osvrnuo se na obrambeni dio momčadi, s kojim i sam Capello nije zadovoljan: "Ako pogledate naše susrete kroz ove kvalifikacije možemo reći kako je obrana bila sjajna jer smo primili tek nekoliko pogodaka".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!