Košarka

Petorica junaka prvog dana

Branimir Korać • utorak, 08.09.2009.
Petorica junaka prvog dana
Foto: EPA

Petorica igrača, petorica pobjednika. Svaki nosi svoj dio zasluga za velike pobjede svojih reprezentacija i svaki je zaslužio nominaciju u Sportnetovu petorku dana. Ne treba spominjati kako je tu bilo još dosta odličnih igrača poput Eliyahua, Bikova, Ignerskog, Kambale, Petraviciusa, Lorbeka, Parkera, ali mjesta je bilo samo pet...

Playmaker

David Logan (Poljska) - 38 minuta, 23 poena, 3 skoka, 9 asistencija: Poljska je krenula pobjedom protiv Bugara uz odličnu igru naturaliziranog Davida Logana. Logan se ponašao kao pravi combo bek, pogađao je, razigravao momčad i bio najveća prijetnja bugarskoj reprezentaciji. Dio slave koju su stekli večeras Lampe, Ignerski i Gortat idu njemu na čast.

Šuter

Vasilis Spanoulis (Grčka) - 23 minute, 17 poena, 4 skoka, 3 asistencije: Grci su lako izašli na kraj s Makedonijom, a sjajnu utakmicu odigrao je Vasilis Spanoulis. Grčki bek posebno dobro igrao je u početnoj fazi utakmice kada se Grčka ujedno i odvojila i riješila brzinski pitanje pobjednika.

Krilo

Kelly McCarty (Rusija) - 31 minuta, 24 poena, 9 skokova, 3 asistencije, 2 ukradene: "Ruski" veteran briljirao je protiv Latvijaca i najzaslužniji je za pobjedu. Dok je Bikov vukao u prvom poluvremenu, McCarty je povukao u drugom poluvremenu i spriječio Latviju da kreira iznenađenje.

Krilni centar

Nikola Vujčić (Hrvatska) - 22 minute, 21 poen, 4 skoka: Tko zna kako bi Hrvatska završila s Izraelom i bi li uopće slavila da nije imala u svojim redovima raspoloženog Vujčića. Vujo je tijekom drugog poluvremena frustrirao Izraelce i punio je njihov koš ostavljajući pritom Hrvatsku u igri u neugodnoj situaciji. Lior Eliyahu je odigrao odlično i za njega nije bilo rješenja na našoj strani, no Vujčić je ipak iz bitke izišao kao pobjednik.

Centar

Nenad Krstić (Srbija) - 28 minuta, 17 poena, 6 skokova, 2 asistencije: Za najveće iznenađenje prvog dana pobrinula se Srbija koja je nadigrala prvog favorita za naslov Španjolsku. Nenad Krstić kapetanski je vodio Srbiju do pobjede, odlično se borio s Pauom Gasolom i ostalim španjolskim "tornjevima", a kako je odigrao utakmicu dovoljno govori i veliki pljesak koji je zaradio napuštajući igru nakon petog prekršaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!