Nogomet

"Danas smo puno bolja momčad"

Antonija Pavlić • utorak, 08.09.2009.
"Danas smo puno bolja momčad"
Foto: Davor Sajko

Engleski veznjak i član momčadi Chelseaja Frank Lampard vjeruje kako su porazi od Hrvatske u kvalifikacijama za prošlo EP samo posljedica lošeg razdoblja u igri Gordog Albiona. Momčad pod ravnanjem Fabija Capella potpuno je druga priča - što će se uostalom vidjeti i na travnjaku Wembleyja u sutrašnjem derbiju...

Veznjak Chelseaja i engleske reprezentacije Frank Lampard poraze od Hrvatske i eliminiranje s prošlog EP-a nije podnio ništa bolje od svojih suigrača, no s optimizmom gleda u budućnost i vjeruje kako će već sutra na Wembleyu isprati tu "sramotu" i pokazati kako je sve to bilo samo loše razdoblje u njihovoj igri - nikako ne kvalitetan protivnik.

"Morali biste biti slijepi da ne vidite kako je momčad napredovala u odnosu na utakmice prije dvije godine. Bio je to period vrlo loše igre cijele reprezentacije, ali i Engleske u bližoj povijesti."

Travnjak u lošem stanju

Lampardov suigrač u reprezentaciji Matthew Upson nedavno je u razgovoru za BBC5 izrazio svoje nezadovoljstvo pripremom travnjaka na Wembleyu. "Može se reći da je travnjak izgledao kao netom prostrt, a to vjerojatno ne čini idealne uvjete za igru. Podloga je dosta brza, lopta se na njemu čini kao namočeni sapun i teško je spustiti ju na zemlju i koristiti uobičajene pasove. Bilo bi pošteno reći da je priprema igrališta mogla biti bolja, no objema će ekipama biti isto."

Alibi za poraze i neodlazak u Austriju i Švicarsku Lampard traži u nedostatku samopouzdanja. "Tada smo imali momčad prepunu kvalitetnih individualaca, no nismo imali samopouzdanja; ni te noći kada smo eliminirani od Hrvatske, ali ni u drugim natjecanjima. Sada smo puno samouvjereniji, napredovali smo kao momčadi, premda još nismo u potpuno zadovoljni svime."

Potvrdio je u nastavku još jednom koliko je bolno bilo iskustvo koje im je "oktroirala" reprezentacija Slavena Bilića. "Bilo je prestrašno saznati da ne putujemo na veliko natjecanje pred svojim navijačima. Svi smo se morali nositi s tom bolnom pomisli nekoliko tjedana, a ponovno nas je pogodilo kada je počelo ljeto i prvenstvo na kojemu nismo mogli sudjelovati."

Pobjeda u sutrašnjem okršaju s "Kockastima" osigurala bi im plasman u JAR, no panike nema ako se to i ne dogodi. "Želimo pokušati već sutra navečer osigurati plasman na SP, no ako i ne uspijemo odmah ćemo se fokusirati se na sljedeću utakmicu i tu pokušati ostvariti taj cilj."

Hrvatski izbornik Slaven Bilić nedavno je izjavio kako reprezentacija Engleske ima dosta manjkavosti, te da im nedostaje "engleske krvi" u igri. "Slavena znam još iz vremena kada smo zajedno igrali u West Hamu, no te izjave ne prihvaćam teško. Takve riječi su praktički uobičajene u pokušaju da se podigne svoja ekipa i ulije im se dodatnog samopouzdanja. Sve to pridonosi oštrini dvoboja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!