Nogomet

"Nećemo se unaprijed predati"

Antonija Pavlić • utorak, 08.09.2009.
"Nećemo se unaprijed predati"
Foto: Kristijan Komarica

Ozljeda Ivana Jurića stavila je na lice hrvatskog izbornika Slavena Bilića još koju dodatnu boru, no unatoč brojnim izostancima i problemima Hrvatska na Wembley ne smije (i neće) ići "spuštenih gaća".

Praktički sat vremena prije polaska aviona za Wembley Ivan Jurić dobio je konačnu dijagnozu udarca koji je primio na posljednjem jučerašnjem treningu - parcijalna ruptura kolateralnih ligamenata desnog koljena. San igranja na Wembleyju jednom je Hrvatu uništen, a izborniku Slavenu Biliću i u ovako "okrnjen" sastav pridodano je još briga.

"Ivan je bio ozbiljni kandidat za prvu jedanaestoricu na Wembleyju; ovo je samo još jedan udarac prije ključne utakmice kvalifikacija", tužnog je izraza lica konstatirao Bilić.

Vezane vijesti

"Njegov je izastanak zasigurno veliki hendikep, kao za nas tako i za njega, uostalom, neće ni putovati u London nego će odmah krenuti u Genovu kako bi se pokušao što brže oporaviti."

Respekt prema jednoj od najboljih europskih reprezentacija postoji, no Bilićeve su trupe već morale naučiti da se s ovakvom momčadi ne trebaju nikoga bojati. "Engleskoj priznajemo snagu, idemo u goste jednoj od najjačih reprezentacija svijeta, koju iznimno cijenimo i respektiramo. Na Wembleyu se protiv Engleske nitko ne može nazivati favoritom, no to ne znači da smo već sada 'skinuli gaće' i predali se."

Koji su afiniteti reprezentacije u Londonu? "Ne znam jeste li vi upoznati kuda idemo - Engleskoj na Wembley. Oni su uvijek favoriti - bili su to i nedavno na Maksimiru i prije dvije godine na Wembleyju, a to su i sada. Ipak, oba puta smo ih dobili", simbolično je zaključio.

Jurićeva ozljeda sumorno je raspoloženje izazvala i kod ostalih reprezentativaca. Odavao je to i samo letimičan pogled na njih. "Nevjerojatno je to što nam se događa, sad bi nam još samo trebalo da nam se sruši avion", prokomentirao je Josip Šimunić.

Jurićev nesuđeni partner u ulozi zadnjeg veznog Ognjen Vukojević nije htio otkriti koga će izbornik staviti na njegovo mjesto i hoće li uopće. Iz stasitog Bjelovarčanina nije se moglo izvući ni koga bi sam radije vidio na toj poziciji. "Komentirat ću samo utakmicu. Bio bih zadovoljan i bodom, ali za to bi svatko trebao dati i 130 posto. Ne vjerujem da će Bjelorusija pustiti Ukrajini i tako nam zakomplicirati situaciju, siguran sam da će igrati pošteno i dati sve od sebe."

Kapetan reprezentacije Darijo Srna također je izrazio uvjerenje o poštenom pristupu igri Bjelorusije protiv Ukrajine. "Normalno je da medijima kruže razne priče, no osobno vjerujem u nogomet. Bjelorusija je trenutnačno bolja ekipa od Ukrajine."

Nije mogao sakriti naš kapetan da mu je i samom teško zbog učestalih ozljeda. "Jurićeva ozljeda već je četvrti bitni izostanak prije ovako važne utakmice. No, svi ćemo dati sve od sebe - moramo biti koncentrirati i puno trčati."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!