Nogomet

"Samo da nas zaobiđu ozljede i kartoni"

Ivana Jurica • utorak, 08.09.2009.
"Samo da nas zaobiđu ozljede i kartoni"
Foto: Ivana Jurica

Nakon prvenstvene pauze koju su iskoristili kako bi napunili akumulatore za nastavak, ali se i dodatno uigrali i pronašli zamjene za igrače koji nemaju pravo nastupa u idućem kolu, nogometaši Šibenika okrenuli su se pripremama za susret idućeg kola protiv Lokomotive u Maksimiru. Trener Karačić traži zamjene za sigurno četvoricu, a možda i petoricu standardnih igrača koji protiv Lokomotive neće moći nastupiti.

"Prošlog tjedna radili smo na zadržavanju tjelesne spreme koju dečki posjeduju, malo smo je obnovili. Da bismo održali natjecateljski ritam nismo zapostavili niti prijateljske utakmice gdje su veću priliku dobili igrači koji nisu imali minutažu u prvenstvenim utakmicama. Cilj je ispunjen. A najbitnije je da nije došlo do ozbiljnih ozljeda", u uvodnoj riječi na press-konferenciji reći će trener šibenskih nogometaša Branko Karačić.

Dvojica igrača bila su pošteđena posljednjeg prijateljskog susreta protiv Rijeke iz Viteza: "U zadnjoj prijateljskoj utakmici protiv Rijeke nismo htjeli riskirati s Jurčevićem, a Ademi je dobio upalu uha. Na današnjem poslijepodnevnom treningu saznat ćemo kakva je situacija, ide li na bolje. Ademi je trenutno pod antibioticima i kako će to završiti ne znam."

Karačić cijeni idućeg suparnika svoje momčadi: "Igrači Lokomotive su mladi, prošli su Dinamovu školu. Imaju kičmu ekipe, iskusne internacionalce Sopića i Bulu. Živa ekipa, tehnički dotjerana koja svakome može stvoriti probleme."

Dajić i A. Bulat treniraju s momčadi

Karačić je zadovoljan što se treninzima vratio Dajić, ali i Ante Bulat, nakon duge pauze.

"Dajić se danas priključio ekipi, počeo je aerobno trenirati. On gori od želje da se odmah uključi, međutim, to je vrlo opasna ozljeda. Bolje kasnije krenuti nego ranije. Dakle, bolje dva dana kasnije nego dva dana ranije jer najgore je ako se ta ozljeda obnovi. Raduje me da je danas prvi put s loptom i ekipom krenuo i Ante Bulat. To je za svaku pohvalu, međutim, moramo biti vrlo pažljivi u njegovu uvođenju u normalan proces rada s obzirom na dugu pauzu".

Ali unatoč činjenici kako će mu u Zagrebu nedostajati Alispahić i Budiša zbog tri žuta kartona, Bačelić-Grgić, Dajić i Spahija zbog ozljeda, dok je nastup Ademija pod znakom pitanja, Karačić vjeruje u svoju momčad: "Mi putujemo oslabljeni, ali ne putujemo Lokomotivi s ciljem da izgubimo. Odlazimo bez četiri standardna igrača, ali želimo nastaviti seriju pozitivnih rezultata. Vjerujem da igrači koji će ih zamijeniti, uz kvalitetnu igru i zajedništvo na terenu, donijeti i pozitivan rezultat."

"Da smo kompletni rekao bih da na njihov teren u Zagreb dolazimo čak u ulozi favorita. Međutim, s ovolikim brojem izostanaka ne mogu reći da smo favoriti, međutim, ne mogu reći niti da smo autsajderi. Jedna potpuno otvorena utakmica. Ne smijemo doći u situaciju da izgubimo i utakmicu i igrače. Moramo računati da jednu stvar moramo dobiti – ili rezultat ili igrače. Sačuvati ih i od ozljeda i od kartona. Ne smiju nam se dogoditi te obje loše stvari", kaže Karačić.

Unatoč svim problemima s ozljedama i izostancima standardnih prvotimaca trener šibenskog prvoligaša neće odustati od svoje vizije nogometa, napadačkog nogometa: "Apsolutno. Ja sam ljubitelj takvog načina igre i očekujem nastavak toga što tražim od igrača. Sigurno da će to u ovom slučaju biti možda teže, ali isto tako vjerujem da će igrači koje će ući umjesto igrača koji neće nastupiti da će preuzeti odgovornost i iskoristiti priliku koju dobiju. Na meni su onda slatke brige."

Zadovoljan početnim dijelom prvenstva je i Velimir Vidić koji je ovog ljeta stigao u Šibenik i odmah postao standardni prvotimac: "Na početku, kad smo tek došli, znali smo da je puno igrača otišlo. To se zadnje dvije-tri godine non-stop događa. Svi su mislili, i mi novi igrači i svi oko kluba, da će to biti neki veći problem. Međutim, hvala Bogu, nije tako. Pripreme smo odradili kvalitetno. U sezonu smo ušli pobjedom koja nam je dala vjetar u leđa. Uslijedile su dvije–tri utakmice gdje smo malo pali, trebali smo dobiti Osijek pa da krenemo dalje. Sve u svemu, zadovoljan sam."

"Samo da nas zaobiđu ozljede i kartoni, pa da nastavimo sa što boljim rezultatima", želja je Vidića za nastavak prvenstva.

O idućem suparniku Vidić kaže: "Poznajem dva–tri igrača. Znam da imaju kičmu, od golmana do napadača što je jako bitno u jednoj momčadi. Imaju dosta mladu, poletnu ekipu, željnu dokazivanja. Možda će nam to stvarati neke probleme, a možda to bude i dobro za nas. Bit ćemo hendikepirani, bez četiri–pet standardnih igrača. Već smo se uigrali, upoznali jedni s drugima. Svi treniramo, svi radimo, pa tko dobije šansu neka je iskoristi."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!