Nogomet

Capello: ”Hvala Biliću na motivaciji”

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 08.09.2009.
Capello: ”Hvala Biliću na motivaciji”
Foto: Kristijan Komarica

(Iz Londona Vedran Attias i Tomislav Pacak) Uz pomoć poneke izvrnute riječi engleskih novinara, Fabio Capello je motivaciju za susret s Hrvatskom u izjavama hrvatskog izbornika Slavena Bilića...

Naime, Capello se na posljednjoj presici uoči srijede i utakmice koja Englezima može donijeti plasman na SP u JAR-u, zahvalio Biliću: ”Nakon njegovih izjava neću morati smišljati motivacijske govore. Tu mi je pomogao, pa mu samo mogu reći – hvala gospodine Bilić.”

Talijanski strateg tako je komentirao pitanja engleskih novinara koji su parafrazirali Bilića (i izmislili pola riječi) otprilike ovako: ”Englezi su pod Bilićem izgubili svoj borbeni duh, Rooney je divlji igrač, a Terry nije imao pravo komentirati kaznu Eduardu.”

Iako Slaven to nije izjavio, svakako ne tim riječima, Capello, ali i njegovi igrači očito su u tome pronašli motivaciju.

John Terry dodao je kako ”Hrvati igraju psihološku igru, pokušavaju natjerati Rooneyja da ne razmišlja o nogometu već o drugim stvarima. Očito se spremaju biti agresivni, morat ćemo odgovoriti istom mjerom, ali i pripaziti da u tome ne pretjeramo. Svoju ulogu mora odraditi i sudac.”

U engleskim redovima osjeća se optimizam temeljen na stopostotnom učinku u ovim kvalifikacijama, sigurno i zbog uvjerljive pobjede u Zagrebu od 4:1.

Ipak, u podsvjesti im još uvijek stoji i bolni poraz prije dvije godine – Englezi će tražiti osvetu, a o Capellu uvelike ovisi na koji će način Terry i društvo kanalizirati taj osjećaj u srijedu.

Nadamo se lošije nego što je to učinio u zagrebačkoj utakmici.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!