Košarka

Hrvatska - Makedonija

Branimir Korać • srijeda, 09.09.2009.
Hrvatska - Makedonija
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas igra posljednju utakmicu u skupini A na Eurobasketu. Prolaz u drugi krug je osiguran, no pobjeda protiv Makedonije je vrlo važna kako bi se u drugi krug prenijela barem dva boda. Susret je započeo u 16:30 sati, a možete ga uživo pratiti na Sportnet.hr...

HRVATSKA - MAKEDONIJA 81:71 (20:26, 34:48, 56:61) KRAJ


40' Kraj, 81:71 Hrvatska prenosi dva boda u drugi krug. Nakon prvog poluvremena Repeša je očito dobro "istuširao" igrače u svlačionici koji su se probudili u drugih 20 minuta.

39' Koš na koš, lagano do kraja, nećemo se buniti. 1:54 do kraja 81:67 za Hrvatsku.

37' Tehnička Arsiću, Pop ubacuje jedno bacanje, a Planinić polaže i to bi bilo to.

36' Život je lijep kada se igra obrana, ajmo to radit i 40 minuta na sljedećim utakmicama.

35' Makedonci više ne mogu ni obruč pogoditi, Popović na drugoj strani iz teške situacije ubacuje uz dostano za plus osam.

35' Jako dobra dionica Prkačina koji nastavlja gdje su stali Banić i Vujčić.

34' Rozić sprema tricu i sada je to već bolje. 66:61 za Hrvatsku, veselimo se kao Britanci kada su sinoć poveli protiv Španjolske. Nadam se da Makedonci neće biti Španjolci.

32' Popović iz kontre zabija i zarađuje dodatno slobodno. Evo nas na 61:59. Nicević poravnava na 61:61 i NAPOKON smo uhvatili Makedonce. Planinić polaže i vodimo 63:61!

30' Završena treća četvrtina 61:56 za Makedoniju. Imali smo četiri sekunde za zadnji napad, ali još jedno mekano Nicevićevo dodavanje je izbačeno u aut.

29' Banić i Vujčić van, Prkačin i Nicević unutra. Sad treba izdržati da se Makedonci ne odvoje kao što je to bilo dosad.

28' Dvije Planinićeve solo akcije nas drže u igri, ali ponovno se ne možemo obraniti.

27' Onaj početni impuls je nestao, Makeedonci su se konsolidirai i na plus osam su.

26' Sad su se i Makedonci probudili i otišli na 52:46, nadamo se kako nije riječ o padu u igri naše reprezentacije. Treba zadržati ritam s početka poluvremena.

25' U 25. minuti Stojanovski ubacuje prve poene za Makedoniju u drugom dijelu.

24' Čemu je trebao onako očajan pristup u prvom poluvremenu? sada se igra agresivna obrana i to je već bolje. Vujčić je u napadu raspoložen, na 48:44 smo. Rozić krade loptu i polaže za minus dva. Ne moraju Makedonci šutirati uopće u drugom poluvremenu. Odgovara...

23' 6:0 Vujčić 4, Rozić 2, igramo bolje u obrani. Borbenije. Makedonci su bez šuta. Ubacio je i Ukić slobodna i stižemo na minus šest.

21' Vujčić nas ponovno pokušava izvući i smanjuje na 48:38.

Kroz koji trenutak trebala bi započeti treća četvrtina. Nadamo se da će se nešto promijeniti. Nadamo se...

20' Bilo bi vrlo zanimljivo sada čuti što se događa u svlačionici. Kao i Grcima, i Makedoncima smo dopustili odvajanje i sada slijedi mučenje u drugom poluvremenu. S ovakvom igrom nada postaje nedostižna djevojka...

20' U zadnjem napadu Rozić je promašio otvorenu tricu i Makedonija odlazi na odmor s 48:34.

19' I nakon tehničke najgori scenarij. Ubacuju Makedonci dva slobodna, Stojanovski pogađa tricu i Makedonija je na plus 15.

19' Klupa je tražila prekršaj na Kusu na polaganju, Repeša je izgubio živce i na kraju dobio tehničku. Izbornik je vrlo ljut, na time outu decibeli su na vrhuncu.

18' Napokon je Kus pogodio tricu, Makedonce je na drugoj strani trica stala.

16' Vratio se napokon Ukić i odmah spremio tricu i na minus 13 smo, Ukić još jednom polaže iz kontre i smanjujemo na 41:30. Repeša je izrotirao već 11 igrača, jedino Kasun nije ulazio u igru.

15' Napokon nešto iz igre, Banić ubacuje za minus 15.

14' Još uvijek čekamo prvi koš iz igre u drugoj četvrtini, 39:22 za Makedoniju, trica 8/12, jako loše.

13' Sad i Planinić prodaje jednu loptu, kao protiv Grčke, rotacija petorke i odmah smo u problemima. Imamo previše igrača koji nisu u ritmu na ovom prvenstvu. Pišemo i plus 15 nakon trice Gečevskog, a sada je sviran i prekršaj Niceviću u napadu, zašto - ne znamo.

12' Riste Stefanov još jedna trica za 32:20. Prije toga je Nicević promašio čisti zicer, napad ranije mekano dodavanje umalo mu je presječeno, Sandro ponovno ne igra dobro.

12' Gečevski sprema tricu za najviših 29:20.

10' Presječena lopta Popoviću, tri sekunde Prkačina i sekundu prije kraja četvrtine faul Planinića na trici. Makedonci prvu četvrtinu uzimaju s 26:20. Obrana se mora početi igrati. Ovo nije bilo dobro.

8' Vujčić i Banić rade dosta nereda Makedoncima, ali što to vrijedi kada se ne možemo obraniti. Obrana ne funkcionira, a i Makedonci sve pogađaju. Vujčić ide na odmor ušao Prkačin.

6' U pet i pol minuta primili smo 16 poena što je loša vijest, dobra je da smo dobili Banića koji danas igra osjetno bolje. Makedonci su u bonusu.

5' Tricaška dionica... Na našoj strani ubacuju Kus i Banić otvorene trice dok na drugoj Antić ubacuje preko ruke Banića. 13:11 Makedonija i napad nakon koraka. Opet trica, Riste Stefanov.

4' Vrbica Stefanov trpa još jednu tricu i Makedonci imaju značajnije vodstvo 10:5. Obrana zasad nije dobra.

3' Bolje napadački izgledamo nego jučer protiv Grka u prvom dijelu, samo treba još i pogađati te otvorene situacije. Risto Stefanov tricom vraća Makedoniju u vodstvo.

2' Makedonci dolaze do prvog vodstva nakon što je Hrvatska povela preko Banića. Stefanov je poentirao za Makedonce.

Počinje susret između Hrvatske i Makedonije, Repeša kreće s petorkom Ukić, Kus, Rozić, Banić, Vujčić. Za razliku od susreta s Grcima u petorci nema Marija Kasuna.

Hrvatska će u 16:30 krenuti po novu pobjedu protiv Makedonije koju je u finalu Efes kupa prije tjedan i pol svladala s 90:83.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!