Nogomet

Aguirre preporodio Meksiko

Maja Giljanović • četvrtak, 10.09.2009.
Aguirre preporodio Meksiko
Foto: EPA

"Još nismo u Južnoj Africi. Dok se sve utakmice ne odigraju, ne želim se upuštati u špekulacije. Španjolci, Englezi i Paragvaj od večeras mogu mirnije spavati, mi još ne", puše i na hladno izbornik Meksika Javier Aguirre.

Golom 36-godišnjeg Cuauhtemoca Blanca iz jedanaesterca nakon prekršaja Figueroe naGiovanniju Dos Santosu El Tri je slavio protiv Hondurasa i izbio na drugo mjesto CONCACAF-ovih kvalifikacija.

Javier Aguirre potpuno je preobrazio Meksiko nakon što je u travnju Savez otpustio Sven-Gorana Erikssona i reprezentacija koja je na startu posljednje runde kvalifikacija pobijedila samo jednom i izgubila na sva tri gostovanja sada je još samo utakmice protiv dvije najslabije - Salvadora u Mexico Cityju i Trinidad&Tobaga u gostima - dijeli od Južnoafričke Republike. Osim toga osvojili su i Gold Cup i prvi put nakon 1999. pobijedili Amerikance izvan Meksika (5:0 u San Diegu u finalu).

Prvo su mjesto preuzele Sjedinjene Američke Države gostujućim trijumfom protiv Soca Warriorsa na T&T-u - Clark u 62. minuti nakon asistencije Landona Donovana (41. asistencije uz 41 gol u 118 nastupa u reprezentativnom dresu Donovana) - a na posljednjoj trećoj poziciji koja vodi izravno u JAR je Honduras samo bod ispred Kostarike (sinoć izgubila u Salvadoru).

10. će listopada i Kostarikanci kojima u goste dolazi T&T navijati za SAD protiv Hondurasa jer u posljednjem kolu gostuju baš kod u tom slučaju rasterećenih Amerikanaca (SAD-u bi SP u Južnoafričkoj Republici bilo šesto uzastopno) u Washingtonu.

CONCACAF, 8. kolo:
Trinidad&Tobago - SAD 0:1, Meksiko - Honduras 1:0, Salvador - Kostarika 1:0

Tablica:
1.SAD 8 5 1 2 +5 16
2.Meksiko 8 5 0 3 +3 15
3.Honduras 8 4 1 3 +6 13
4.Kostarika 8 4 0 4 -4 12
5.Salvador 8 2 2 4 -2 8
6.Trinidad&Tobago 8 1 2 5 -8 5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!