Košarka

"Četvrtfinale je važnije"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.09.2009.
"Četvrtfinale je važnije"
Foto: EPA

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju očekuje večeras težak dvoboj s Francuzima. Francuska je u prva četiri susreta upisala isto toliko pobjeda i bit će ih teško zaustaviti...

Sve pobjede Francuzi su ostvarili na krilima jednog od najboljih igrača Eurobasketa Tonyja Parkera. Parker je bio taj koji je iskakao u ključnim trenucima i bit će najveća opasnost za našu reprezentaciju.

No Parker smatra kako Francuska, unatoč četiri pobjede, još uvijek nije ništa posebno napravila.

"Svaka je pobjeda važna, no svi smo svjesni kako nam ovo ništa ne znači ako izgubimo u četvrtfinalu. Četvrtfinale je najvažnija utakmica", rekao je Parker uoči susreta s Hrvatskom.

Francusku mnogi guraju u poziciju favorita, međutim on se ne slaže s takvim viđenjem. "Španjolci su uzeli već pet medalja, Grci su bili prvaci 2005. godine, mi smo još u igri za visok plasman i to je sjajna stvar. Ali nasmijavaju me natpisi u novinama kako smo favoriti. Pogledajte 2007. godinu i poraze od Slovenije i Hrvatske. Istina, danas imamo novu momčad i mentalno smo puno jači, ali još nismo napravili ništa da bi se mogli nazvati favoritima", govori Parker.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!