Ostali sportovi

Zaprešić slavio na Pampasu

Mario Plavčić • nedjelja, 13.09.2009.
Zaprešić slavio na Pampasu

Jučerašnjim susretima 1. kola počelo je natjecanje u Prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi. Uspješniji su bili domaćini, a jedino je Zaprešić upisao gostujuću pobjedu...

Branitelj naslova Zadar lako je izašao na kraj sa splitskim Poštarom. Na kuglani u Mocirama Zadrani su slavili s glatkih 7:1 (16,5-7,5) uz ukupno 227 čunjeva viška. Najbolji pojedinci susreta bili su Luka Ukalović sa 644 i Makedonac Manev sa 643 srušena čunja. Ovom furioznom pobjedom Zadrani su najavili pohod na šesti naslov prvaka Hrvatske.

Jedinu pobjedu na gostovanju ostvarila je momčad Zaprešića koja se poprilično pojačala ove sezone, a ujedno je i najveći konkurent Zadranima u borbi za naslov prvaka. Porazili su Kandit Premijer u Osijeku rezultatom 2:6 (10-14). Utakmica je bila neizvjesna sve do posljednjeg bloka. Nakon dva bloka rezultat je bio 2:2 uz Kanditovih 23 čunja prednosti, ali u posljednjem bloku odlični Fučkar i Funda osvajaju po bod za pobjedu i slavlje gostiju.

I drugi osječki prvoligaš ostao je bez bodova - Konikom je gostovao kod Grmoščice i upisao poraz na startu prvenstva. Nakon prvog bloka domaćin je vodio s 2:0, a mladi Matija Mance naprosto je briljirao. Pobijedio je Slovenca Klemena Mahkovica s 4:0 u setovima uz 655 srušenih "drva". U drugom bloku susreli su se Nikola Uzelac i Ivan Kuić. Iako je rezultat bio 2:2 u setovima, Uzelac je osvojio bod zbog 20 čunjeva više. Bod gostima donosi Uroš Stoklas, no pobjedu Grmoščice potvrdio je Bruno Milinković pobjedom nad Mušanićem.

Novi prvoligaš Željezničar u svom prvom nastupu upisao je i prvu pobjedu. U vrlo neizvjesnom susretu slavili su protiv Zanatlije iz Slavonskog Broda. Samo desetak hitaca prije kraja gosti su imali pobjedu u svojim rukama, no na kraju Željo okreće i slavi s 5:3 i 18 čunjeva više. Porazom Brođana zaključeno je loše prvo kolo za slavonske prvoligaše: Kandit, Konikom, Zanatlija - "u ništa".

Drugi rookie prvoligaškog društva Trilj poražen je u Bjelovaru sa 7:1. Gosti su u potpunosti podbacili - već nakon prvog bloka imali su zaostatak od gotovo 200 čunjeva, a Vukas i Šušnjara srušili su manje od 490 "drva". Jedini bod za goste osvojio je Ivica Lišić nakon 3:1 u setovima iako je imao pet srušenih čunjeva manje u konačnici. Trilj će morati bolje ukoliko ne želi biti prolaznik u prvoj ligi.

Novska je također upisala domaću pobjedu protiv Adrianeona iz Rijeke rezultatom 6:2. Prva dva bloka završila su izjednačeno - 2:2. Treći blok pripao je domaćoj ekipi, a za to su zaslužni Vatroslav Barišić i Zdenko Poleto koji je slavio protiv Tomislava Kovača za samo 3 srušena čunja više.

Nakon prvog kola vodeće momčadi su Bjelovar, Zadar, Grmoščica, Novska, Zaprešić i Željezničar s 2 osvojena boda, dok su Zanatlija, Kandit Premijer, Adrianeon, Konikom Osijek, Poštar i Trilj bez bodova.

1. HKL, prvo kolo: Željezničar - Zanatlija 5:3, Kandit Premijer - Zaprešić 2:6, Zadar - Poštar 7:1, Bjelovar - Trilj 7:1, Grmoščica - Konikom 7:1, Novska - Adrianeon 6:2.

Momčad kola: Matija Mance (Grmoščica) 655, Luka Ukalović (Zadar) 644, Rajmond Pokrivač (Željezničar) 637, Damir Fučkar (Novska) 619, Vatroslav Barišić (Bjelovar) 611, Zlatko Ružman 606.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!