Košarka

"Problemi s mentalnom snagom"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.09.2009.
"Problemi s mentalnom snagom"
Foto: EPA

Hrvatska je upisala poraz od Francuske, ali je pokazala bolju igru nego u dosadašnjim susretima. Izbornik Repeša zadovoljan je prvim poluvremenom i traži da se igra iz tog dijela proširi na svih 40 minuta...

Protiv Francuske to nije izgledalo tako loše. Napredak u igri naglasili su i nakon susreta Marko Popović i pomoćni trener Dražen Anzulović, a s njima se složio i na pressici nakon susreta izbornik Jasmin Repeša.

"Prvih 20 minuta bilo je vjerojatno naših najboljih 20 minuta na cijelom dosadašnjem dijelu turnira", nije krio zadovoljstvo Repeša. No Hrvatska je u tom razdoblju imala samo pet poena prednosti, a razlog zbog čega nije prednost bila izraženija su slabo izvedena slobodna bacanja.

"Previše smo ih promašili u prvom poluvremenu. Da smo ubacili ono što smo trebali, na odmoru bi imali barem desetak poena prednosti", komentirao je slobodnjake Repeša.

Repešu je posebno razveselila igra iz prvih 13 minuta utakmice, a početak drugog poluvremena označio je ključnim.

"Na startu drugog poluvremena izgubili smo glavu i kontrolu utakmice. Kasnije je bilo teško vratiti se u utakmicu. Najviše me brine ta mentalna snaga, kada jednom stvari ne idu kako bi trebale, gubimo kontrolu utakmice", zabrinuto je konstantirao Repeša.

Francuski izbornik Vincent Collet priznao je kako je morao dosta toga mijenjati na poluvremenu. "Na poluvremenu smo posve promijenili plan utakmice jer smo u prvom dijelu bili nadigrani. U drugom dijelu smo zaigrali puno čvršću i bolju obranu, podigli postotak šuta i iskontrolirali utakmicu. Na odmoru smo bili zadovoljni što zaostajemo samo pet poena", kaže Collet.

Roko Ukić ključ francuske pobjede vidi u šutu s vanjskih pozicija. "Bila je to vrlo teška utakmica protiv atletski snažne reprezentacije. Tony Parker je bio nevjerojatan, a još su i izvana pogodili puno toga i bili smo u problemima."

Ključnu utakmicu s Njemačkom Hrvatska igra u utorak u 21 sat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!