Košarka

"Cilj je bio zaustaviti Popovića"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.09.2009.
"Cilj je bio zaustaviti Popovića"
Foto: EPA

Nakon pobjede protiv Hrvatske u drugom susretu drugog kruga Eurobasketa, Francuzi su bili razumljivo zadovoljni. Ističu kako je igra Hrvatske pala u drugom poluvremenu kada su napravili pritisak na Popoviću...

Tony Parker bio je jedan od ključnih ljudi u francuskoj pobjedi još jednom. Protiv Hrvatske je posebno dobro igrao u drugom poluvremenu kada je bio nezaustavljiv. "Zasad sve ide po planu, ali još uvijek nismo ništa napravili. Nisam zadovoljan kako smo igrali u prvom poluvremenu, ali ovo je odlična pobjeda, no ne treba nas ponijeti. Još uvijek imamo dosta prostora za napredak, napad, kretanje lopte, koncentracija kroz 40 minuta, sve to možemo popraviti."

Florent Pietrus smatra kako je ključ bilo vraćanje iz minusa od deset poena. "Pokazali smo karakter i nismo paničarili niti kada smo zaostajali deset poena što dokazuje našu hrabrost i usredotočenost prema cilju. Kada smo bili u napadačkim problemima, mogli smo podići igru u obrani, no tek dolazi ono najbolje. Zajedno smo od 14. srpnja, sada je vrijeme da pokažemo što smo sve usvojili od tada."

"Željeli su nas usporiti i razbiti nam ritam i u jednom trenutku su uspjeli. No ovo je zrela ekipa koja je znala kako reagirati u tom trenutku te smo se vratili. To je bio dobar test, ali nismo imali lagan posao niti u ranijim susretima", rekao je Ali Traore.

Prema Nicolasu Batumu ključan igrač bio je Yannick Bokolo. "Ulazak Yannicka je preokrenuo utakmicu. Usporio je Popovića i pokazao kako svi naši igrači mogu dati ogroman doprinos. Treba nam 12 igrača ako želimo do naslova. U drugom poluvremenu smo osjetili kako se Hrvatska raspada, nisu više igrali momčadski i tu smo dobili prednost. Sada slijedi Grčka i tu također želimo pobjedu", rekao je Batum.

Bokolo je dodao kako je bio cilj zaustaviti Popovića. "Već je bio 'vruć' i morali smo nešto napraviti. Kada sam ušao, napravio sam tri pogreške, ali sam brzo uhvatio ritam i dao doprinos. Na poluvremenu smo dogovorili kako im nećemo ostavljati toliko otvorene šuteve, počeli smo igrati našu igru i shvatili kako možemo dobiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!