Nogomet

Sreća i Blažević za bod s Maksimira

Ivana Jurica • ponedjeljak, 14.09.2009.
Sreća i Blažević za bod s Maksimira
Foto: Davor Sajko

S novim bodom vratili su se nogometaši Šibenika s gostovanja u Zagrebu. Na Maksimiru Lokomotiva je bila puno bliže pobjedi, ali vratar Goran Blažević i sreća spasili su Šibenčane od poraza. Bez četiri standardna igrača nisu Narančasti bili na razini prijašnjih igara, ali za njih je ipak najvažnije da su došli do boda kojim su produžili seriju neporaženosti na četiri susreta i sada posve mirni očekuju nastavak prvenstva.

Da nije sve funkcioniralo na željenoj razini potvrđuju i riječi Ivana Božića koji je u nastavku ušao u igru umjesto ozlijeđenog kapetana Ademija: "Igra nije bila tako dobra. Nije podbacio jedan igrač, podbacili su svi osim golmana Blaževića. Ali i takvi smo uspjeli uzeti bod. Znači kad ne igramo dobro znamo uzeti pozitivan rezultat što je jako dobro za ovu momčad. To se u ranijim sezonama nije znalo događati."

Puno više prilika imali su domaći nogometaši, a Šibenik je svoju najveću propustio realizirati u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena preko Zeca. "Da smo mi dali taj gol za 0:1 utakmica bi išla drugačije i drugačije bi se stvari na terenu posložile. Ali eto, nismo u tome uspjeli. Oni su u tom jednom navratu pogodili više okvira gola, ali sreća je bila na našoj strani. S ovim bodom smo još u boljoj poziciji i ukoliko u subotu pobijedimo Varteks odlijepili bi se još više od donjeg dijela tablice" - zadovoljan je Božić konačnim skorom iz Zagreba.

Bez Alispahića, Budiše, Bačelića-Grgića i Dajića, te od ranije A. Bulata i Spahije, Šibenik nije bio agresivan kao u proteklim utakmica. U prvom poluvremenu curilo je na sve strane, momčad Roya Ferenčine vrlo je lako dolazila do prilika, koje, na šibensku sreću, nisu znali realizirati. U nastavku nije bilo toliko pogrešaka kao u prvom dijelu, ali Lokomotiva je i dalje imala više od igre, ali sreća i odlični Goran Blažević spasili su Šibenčane od poraza.

Već četvrtu utakmicu za redom Blažević nije kapitulirao. Suparnički igrači ne mogu pronaći put do njegove mreže, a zasluge za to, osim prvenstveno samog Blaževića idu i na adresu cijele momčadi. U protekle tri utakmice suparnici šibenske momčadi praktički nisu niti stvorili pravu šansu. Subotnji susret u Maksimiru bio je nešto drugačiji, Lokomotiva je imala dosta prilika, ali ih nije znala iskoristiti. Sreća je tako Šibenčanima vratila barem dio onoga što im je oduzela ove, ali i ranijih sezona. Možda je tajna bila i u novim narančastim dresovima koje su baš na Maksimiru Šibenčani nosili po prvi put.

Sljedeći suparnik Šibenika je Varteks kojega je u ogledu protiv Hajduka uživo gledao i trener Branko Karačić. U konkurenciju za sastav se vraćaju Alispahić i Budiša koji su odradili kaznu zbog trećeg žutog kartona. U utorak kreću pripreme za taj susret, a nekoliko treninga propustit će Ademi i Jakoliš koji se trenutno nalaze na pripremama U-19 reprezentacije Hrvatske koju očekuje prijateljski susret protiv Slovenije, a zatim i kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Latviji.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!