Nogomet

"Raduje nas interes za Dinamom"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 14.09.2009.
"Raduje nas interes za Dinamom"
Foto: Kristijan Komarica

Tenzije u Maksimiru rastu. Približava se početak grupne faze Europske lige, a želi li Dinamo taj dio natjecanja odraditi kao ozbiljan konkurent za prolaz dalje, dobar start protiv Anderlechta iznimno je važan. S tom se tvrdnjom slaže i Ivica Vrdoljak...

Ivica Vrdoljak još je jedan u nizu Dinamovih igrača koji je pozvao sve ljubitelje plave boje da u četvrtak u 19 sati dođu na maksimirski stadion i daju podršku plavim nogometašima. Oni će zauzvrat dati sve od sebe ne bi li pobijedili belgijski Anderlecht u prvom kolu Europske lige.

"Moram istaknuti da nam navijačka potpora puno znači. Pozivam ih da dođu na Maksimir u što većem broju i opet nas podrže", rekao je standardni Dinamov veznjak i dodao: "Čini mi se za Dinamo vlada velik interes, neki me poznanici i prijatelji zovu za karte. To nas raduje".

Pripreme za taj dvoboj počele su poslije ne posebno uvjerljive pobjede u Zaprešiću. "Dočekat ćemo Belgijce spremni. Prepuni smo želje za pobjedom, a preostala ćemo tri dana do utakmice maksimalno iskoristiti", najavio je Vrdoljak.

No, sigurno neće biti lako, ističe: "Svi bismo željeli da što prije riješimo pitanje pobjednika u svoju korist i potom uživamo u igri. Međutim, ovo je Europa i protivnik je ozbiljan - trebat će mnogo borbe da uopće ostvarimo zacrtani cilj".

Anderlecht u Zagreb dolazi s reputacijom trenutačno najbolje momčadi svoje zemlje. Stoga je detaljna analiza nužna: "Upoznali smo se s njihovim prednosti i manama, a ostalo ćemo razmotriti za vrijeme nadolazećih treninga. Imaju problema s ozljedama, ali to nas neće spriječiti da proučimo pojedinosti njihove igre".

Kapetana Igora Bišćana u posljednjoj će liniji zamijeniti oporavljeni Robert Kovač. "Roberta krase brojne kvalitete i njegov će nam povratak olakšati situaciju. On obrani pruža sigurnost", naglasio je Ivica Vrdoljak.

Ponovno se postavilo i pitanje terena na zagrebačkom stadionu, no kao i protiv Heartsa vrijedi da će jednak biti i jednima i drugima: "Nema govora o opravdanjima zbog terena. Na njemu se radilo i svima je bilo u interesu da bude što bolji. Za vrijeme posljednje utakmice bio je nešto sporiji, a poslije toga ga više nisam iskušavao. No, vjerujem da će sve dobro proći".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!