Ostali sportovi

Stolnotenisači zaustavljeni u četvrtfinalu

Sportnet • utorak, 15.09.2009.
Stolnotenisači zaustavljeni u četvrtfinalu
Foto: EPA

Hrvatski stolnotenisači zaustavljeni su u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Stuttgartu. Nakon što su u posljednjem susretu u skupini svladali Rusiju (3:2), te kao prvi u skupini izborili plasman među osam najboljih, Primorac, Gaćina i Tošić u četvrtfinalu su igrali protiv Rumunjske. U meču koji je trajao gotovo tri sata, odluka je pala u petom setu, odlučujućeg, petog susreta između Gaćine i Filimona...

Poveli su Rumunji pobjedom Filimona nad Primorcem iako je taj susret mogao otići na našu stranu. Naime, Zoki je u prvom setu imao 10:8, pa i 11:10, ali Filimon je taj set priveo kraju u svoju korist (14:12). U drugom je pak ostavio Primorca na šest poena, da bi naš najbolji stolnotenisač osvojio sljedeća dva seta. U odlučujućem setu je Primorac imao 8:7, nažalost nakon toga više nije dobio niti jedan poen. U naredna dva susreta Gaćina je slavio protiv Crisana, a Tošić protiv Ciotia, a do 2:2 Rumunji su došli pobjedom Crisana nad Primorcem. U odlučujućem susretu sastali su se Andrej Gaćina i Filimon. Gaćina je uzeo prvi set, Rumunj sljedeća dva. Zatim ponovna dominacija Gaćine (11:4) za 2:2. U petom je setu Zadranin imao 5:2, pa nakon toga i 6:5, no nije izdržao do kraja – Rumunj je s 11:8 došao do pobjede i tako poslao naše reprezentativce u razigravanje od 5. do 8. mjesta u kojem će Gaćina i ekipa u utorak u 13.00 sati igrati protiv Šveđana.

"Nakon što smo u nedjelju igrali gotovo sedam sati i onda još u ponedjeljak ujutro s Rusima, dečki su bili dosta umorni, pogotovo Zoki. Dobro je krenuo u prvom meču, ali nije mogao izdržati. Gaćina je odigrao odlično protiv Crisana i Roko je relativno lako pobijedio Ciotia. Zoki niti u meču protiv Crisana nije imao snage, tako da je teret pao na leđa Gaćine. Nažalost, što zbog neiskustva, što zbog sreće koju je imao Rumunj, Filimon je došao do pobjede. Šteta, jer osjećala se pobjeda u zraku" komentirao je trener naših reprezentativaca Zvonimir Korenić, dodavši kako će u susretu protiv Šveđana priliku dobiti Ivan Juzbašić umjesto Zorana Primorca.

U preostalim četvrtfinalnim susretima Njemačka je dobila Švedsku, Danska Češku, a Austrija Bjelorusiju.

Djevojke su u posljednjem susretu u skupini imale nešto manje zahtjevan zadatak protiv Ukrajine. Istina, Ukrajinke se uzele prvi bod – Soročinska je pobijedila Vaidu, ali u preostalim susretima su naše reprezentativke bile uvjerljive. Tamara Boroš je ostvarila dvije pobjede (Pesotska, Soročinska), dok je Andrea Bakula pobijedila Gaponovu.

Naše djevojke će u utorak u 10.00 sati u četvrtfinalu odmjeriti snage s Francuskom.

"Francuska je vrlo jaka ekipa, imaju Kineskinju Xian koja je lovac. Ali dobro igramo i sigurno im neće biti lako s nama" poručio je trener naših stolnotenisačica Neven Cegnar.

Rezultati, stolnotenisači, skupina: Hrvatska – Rusija 3:2 (Gaćina – Smirnov 2:3, Primorac – Skačkov 3:2, Tošić – Kuzmin 3:2, Primorac – Smirnov 1:3, Gaćina – Skačkov 3:2)
četvrtfinale: Rumunjska – Hrvatska 3:2 (Filimon – Primorac 3:2, Crisan – Gaćina 1:3, Cioti – Tošić 0:3, Crisan – Primorac 3:0, Filimon – Gaćina 3:2).

Stolnotenisačice, skupina: Hrvatska – Ukrajina 3:1 (Vaida – Soročinska 0:3, Boroš – Pesotska 3:2, Bakula – Gapanova 3:0, Boroš – Soročinska 3:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!