Ostali sportovi

Stolnotenisači i stolnotenisačice među osam

Sportnet • ponedjeljak, 14.09.2009.
Stolnotenisači i stolnotenisačice među osam
Foto: Davor Sajko

Hrvatski stolnotenisači i stolnotenisačice izborili su nastup u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Stuttgartu. Nakon što su u nedjelju ostvarili po dvije pobjede, naši reprezentativci su u ponedjeljak u posljednjim susretima u skupini upisali po još jednu pobjedu te su tako kao pobjednici skupina izborili plasman među osam. Prvo su stolnotenisači s 3:2 svladali Rusiju, a nakon toga su djevojke s 3:1 pobijedile Ukrajinu.

Kao i dan ranije protiv Austrije i Poljske, Zoran Primorac, Andrej Gaćina i Roko Tošić imali su vrlo težak posao protiv Rusije. Rusi su pobjedom Smirnova nad Gaćinom poveli 1:0, nakon čega su uslijedile pobjede Primorca nad Skočkovim i Tošića nad Kuzminom.

Drugi bod za Ruse osigurao je Smirnov svladavši Primorca, da bi u odlučujućem susretu Gaćina bio bolji od Skočkova. Iako, mogao je Gaćina i jednostavnije do pobjede. Naime, imao je 2:0 u setovima i 7:5, ali nije iskoristio vodstvo te je treći set otišao na stranu Rusa. U četvrtom je ponovo Gaćina imao prednost – prvo 9:6, a zatim i 10:7, ali je i taj set uzeo Skočkov. Ipak, u odlučujućem setu je Gaćina ponovo bio dominantan te je Skočkova ostavio na pet poena.

Vezane vijesti

Četvrtfinale je na rasporedu u ponedjeljak u 19.30 kada će naši reprezentativci odmjeriti snage s Rumunjskom.

Djevojke su imale nešto manje zahtjevan zadatak protiv Ukrajine. Istina, Ukrajinke se uzele prvi bod – Soročinska je pobijedila Vaidu, ali u preostalim susretima su naše reprezentativke bile uvjerljive. Tamara Boroš ostvarila je dvije pobjede (Pesotska, Soročinska), dok je Andrea Bakula pobijedila Gaponovu.

Četvrtfinalni meč na rasporedu je u utorak u 10 sati.

Rezultati, stolnotenisači, skupina:
Hrvatska – Rusija 3:2 (Gaćina – Smirnov 2:3, Primorac – Skačkov 3:2, Tošić – Kuzmin 3:2, Primorac – Smirnov 1:3, Gaćina – Skačkov 3:2).

Stolnotenisačice, skupina:
Hrvatska – Ukrajina 3:1 (Vaida – Soročinska 0:3, Boroš – Pesotska 3:2, Bakula – Gapanova 3:0, Boroš – Soročinska 3:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!