Nogomet

Chelsea i Milan na startnom testu

Mihaela Bradovski • utorak, 15.09.2009.
Chelsea i Milan na startnom testu
Foto: EPA

Večeras će biti odigrano prvih osam susreta skupne faze natjecanja ovosezonskog izdanja Lige prvaka. U skupinama od A do D tražit će se prvi bodovi, a na startnim iskušenjima bit će Chelsea kojeg očekuje dvoboj s Portom te Milan koji gostuje u Marseilleu...

Skupina A

Juventus i Bordeaux upisali su dobre startove u sezonu i nadaju se pozitivnom rezultatu na startu Lige prvaka. Za Juventus je to pobjeda dok bi gosti iz Francuske bili zadovoljni i s remijem. Domaćin u susret ulazi hendikepiran neigranjem Diega, Del Piera, Grygere, Sissokoa, Chiellinija te Salihamidžića, no unatoč tome vjeruje u pobjedu. "Bordeaux je bio najopasnija momčad u trećoj skupini prilikom ždrijeba. Ovo je posebna utakmica za mene obzirom da ću debitirati na klupi u europskim natjecanjima i nadam se pozitivnom rezultatu. Neće biti lako, odlično se brane, brzi su u kontranapadu i opasni u borbi za 'ničije' lopte", kaže trener Juventusa Ciro Ferrara. Bordeaux s druge strane dolazi u najjačem sastavu predvođen Yoannom Gourcuffom.

Olićev i Pranjićev Bayern gostuje u Izraelu kod Maccabija iz Haife i tamo odlazi u odličnom raspoloženju. Problemi sa starta prvenstva su "amortizirani" odličnom igrom i visokom pobjedom u Dortmundu protiv Borussije 5:1. "Mi uvijek idemo na pobjedu. Maccabi smo gledali dva puta i vjerujemo u uspjeh, no moramo biti oprezni jer smo vidjeli na primjeru manjih momčadi u Bundesligi kako možemo pokleknuti", oprezan je uoči gostovanja u Izraelu Louis van Gaal.

Skupina B

Vrlo dobar dvoboj očekuje se u skupini B gdje će Wolfsburg na svom stadionu ugostiti moskovski CSKA. Moskovljani su vrlo neugodan protivnik, Juande Ramos preuzeo je momčad prije četiri dana i očekuje se pozitivan šok koji bi doveo do pozitivnog rezultata u Njemačkoj. Wolfsburg će debitirati u Ligi prvaka i to u neugodnom trenutku nakon poraza na domaćem terenu u subotu protiv Bayera 3:2, no Armin Veh je optimist. "Vjerujem da ćemo pobijediti u ovom susretu. Ne znam na koji način će CSKA zaigrati jer imaju novog trenera koji će zasigurno donijeti pobjede, ali uvjeren sam u kvalitetu mojih igrača", tvrdi Veh.

Veliki favorit u drugom susretu skupine je Manchester United koji gostuje kod Bešiktaša. Gostovanja u Turskoj uvijek su neugodna, no kvaliteta je značajno na strani Engleza. Ambiciozni domaćin najavljuje borbu za drugi krug Lige prvaka, a barem bod u susretu s Manchester Unitedom u tome bi im značajno pomogao. "Naše šanse uzimanjem barem jednog boda bi značajno porasle. Vjerujem kako bi sedam ili osam bodova trebalo biti dovoljno za prolaz dalje", iznio je svoju računicu trener domaćina Mustafa Denizli.

Skupina C

Veliki favorit u skupini C, madridski Real, otvara natjecanje gostovanjem u Zürichu. Razlika u kvaliteti između Reala i domaćina je prilična i Real bi po svim zakonima logike trebao pobijediti. Madriđani igraju sve bolje i u prošlom prvenstvenom kolu slavili su 3:0 na gostovanju kod Espanyola. Pellegrini ne može računati samo na ozlijeđenog Sergija Ramosa i očekuje se kako će na teren izvesti sve svoje zvijezde. "Želimo i mi sudjelovati u showu, biti ponosni i boriti se luđački. Želimo na kraju reći kako smo pokazali da zaslužujemo mjesto u Ligi prvaka i da je Michel Platini bio u pravu kada je dao priliku i malim klubovima", kaže trener Züricha Bernard Challandes.

Zanimljivo će biti u Marseilleu gdje Olympique dočekuje Milan. Milanezi dolaze bez ozlijeđenog Gennara Gattusa, ali želi pozitivnim rezultatom popraviti dojam sa starta prvenstva gdje je odigrao prilično šareno. Olympique će u vrućoj atmosferi na Velodromeu učiniti sve da oni napuste teren slavljenički. "Na nama je da im otežamo posao, za ovakvu utakmicu ne moram niti motivirati igrače. Imamo priliku ponoviti povijest i ono što smo napravili 1993. godine kada smo svladali Milan u finalu Lige prvaka", optimist je Didier Deschamps, trener Marseillea. Marseille će biti bez Bakaryja Konea, a svi ostali trebali bi biti spremni za ovaj dvoboj.

Skupina D

Središnji susret večeri igra se u Londonu, a u njemu će Chelsea ugostiti Porto. Portugalski prvak dolazi s najjačim mogućim snagama na Stamford Bridge nadigravati se i tražiti bodove protiv vrlo motiviranog protivnika. Chelseaju nije cilj prolazak skupine već osvajanje Lige prvaka i o želi pokazati već na startu natjecanja. "U zadnjih šest godina Chelsea je igrao pet puta u polufinalu Lige prvaka što nije mali doseg. Moramo i ovdje slaviti i onda ići meč po meč, naš cilj je jasan", kaže Carlo Ancelotti.

Na papiru lagan posao trebao bi imati Atletico koji će ugostiti ciparski Apoel. Ciprani su iznenadili odličnim igrama u kvalifikacijskoj fazi stoga su u Madridu oprezni, no teško da bi moglo biti iznenađenja unatoč brojnim izostancima kod domaćina od kojih bi najznačajniji mogao biti onaj Maxija Rodrigueza. "Nakon dva susreta u prvenstvu bez pobjede, trebamo pobjedu pod svaku cijenu. Želim poslati poruku navijačima da vjeruju u naš rad i momčad, unatoč lošijem startu. Ovdje očekujem pobjedu, Chelsea i Porto su nam ipak prvi konkurenti", kaže trener Atletica Abel Resino.

Parovi prvog kola, 20:45 sati

Skupina A:
Juventus - Bordeaux
Maccabi Haifa - Bayern

Skupina B:
Wolfsburg - CSKA Moskva
Bešiktaš - Manchester United

Skupina C:
Zürich - Real Madrid
Olympique Marseille - Milan

Skupina D:
Chelsea - Porto
Atletico Madrid - Apoel

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Juventus1:1Bordeaux
Maccabi Haifa0:3Bayern
1Bordeaux 69:2+716
2Bayern 69:5+410
3Juventus 64:7-38
4Maccabi Haifa 60:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!