Nogomet

Skupina A: Bordeaux usporio Staru damu

Ante Jukić • utorak, 15.09.2009.
Skupina A: Bordeaux usporio Staru damu
Foto: EPA

Prvo kolo nogometne Lige prvaka u skupini A donijelo je polovičan uspjeh favorita. Juventus je na svome Olimpicu odigrao tek 1:1 s Bordeauxom, dok je minhenski Bayern rezultatom 3:0 slavio na gostovanju kod Maccabija.

Juventus – Bordeaux 1:1
(Iaquinta 63'/Plašil 75')

Odličan start u domaćem prvenstvu, Juventus je propustio nadograditi i trijumfom u Ligi prvaka. Odigrala je Stara dama na torinskom Olimpicu vrlo sadržajnu utakmicu s francuskim Bordeauxom, no na prvi pogodak ipak se morali čekati sve do 63. minute, kada je slavlje domaćim navijačima donio Iaquinta.

Pogodak stasitog napadača Juventusa definitivno je otvorio utakmicu, i već tada je bilo jasno da tih 1:0 neće biti konačan rezultat. Nakon nekoliko zanimljivih situacija na obje strane, u 75. minuti na 1:1 izjednačio je Plašil.


Maccabi – Bayern 0:3
(Van Buyten 64', Müller 85',88')

Oba hrvatska igrača u kadru bavarskog velikana, Ivica Olić i Danijel Pranjić, našla su svoje mjesto u početnoj postavi Louisa van Gaala na gostovanju u Tel Avivu, gdje je Maccabi, uslijed neadekvatnog stanja svog stadionu u Haifi, prisiljen igrati svoje domaće utakmice u Ligi prvaka. Upravo ta činjenica, kao i poprilična razlika u igračkoj kvaliteti, dala je naslutiti sigurnu pobjedu gostiju, no stvari za Bayern večeras nisu išle tako glatko.

Dapače, u prvih sat vremena bila je to potpuno izjednačena bitka, no pogodak Van Buytena iz 64. minute bio je prekretnica, nakon koje su gosti rutinski usmjerili utakmicu u svoju korist. Sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Müller, dvama pogocima u samoj završnici utakmice.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Juventus1:1Bordeaux
Maccabi Haifa0:3Bayern
1Bordeaux 69:2+716
2Bayern 69:5+410
3Juventus 64:7-38
4Maccabi Haifa 60:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!