Nogomet

"Ne možemo uvijek dobiti 6:0"

Vedran Attias • utorak, 15.09.2009.
"Ne možemo uvijek dobiti 6:0"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U Maksimiru se osjeća miris velike utakmice; ulaznice se dobro prodaju, gradom se sve više priča o Anderlechtu i četvrtku, a u medijima sve više ima Dinama i belgijske momčadi. Svjestan važnosti utakmice je i najnovije pojačanje Dinama, Leandro Cufre, koji će protiv Anderlechta imati prvu "pravu" utakmicu u dresu Dinama...

Tko može bolje najaviti veliku europsku utakmicu koja je pred Dinamom u četvrtak od Argentinca Leandra Cufrea koji je u karijeri igrao protiv velikih momčadi: "Pred nama je vrlo bitna utakmica. Mislim da je Anderlecht borbena momčad protiv koje sam igrao u Ligi prvaka dok sam bio u Romi i moramo svi skupa biti jako oprezni."

Cufre zna kako doći do pobjede: "Pred nama je velika utakmica i mislim da ćemo dobro odigrati. Trener, kolektiv i svaki pojedinac moraju biti maksimalno koncentrirani jer je utakmica jako bitna i važno je dobro krenuti u natjecanje."

Uefa pazi na sve

Zanimljiva je situacija bila danas u Maksimiru kada se prije konferencije za medije Leandra Cufrea micalo - sve. Naime, Uefa ne tolerira nikakav marketing pa su tako iz Plavog salona morali maknuti sve sponzorske stvari od plakata, Dinamovog loga pa sve do aparata za vodu koji nije "Uefa approved".

Je li upoznat s Dinamovim europskim prokletstvom i što bi navijačima Dinama značila pobjeda na otvaranju natjecanja kao korak ka prolazu dalje: "Nalazimo se u sadašnjosti, a okrenuti smo budućnosti. Počinjemo natjecanje sa željom da prođemo dalje, no samo na način da idemo utakmicu po utakmicu možemo napraviti veliki rezultat. Znači, pred nama je Anderlecht, a potom domaće prvenstvo i samo tako možemo daleko doći.

Plavi igraju dosta promjenjivo pa je pitanje kakav Dinamo ćemo gledati u četvrtak navečer: "Ne bih se složio da ponekad igramo jako loše, a ponekad jako dobro. Dobili smo zadnju i većinu ostalih utakmica ove sezone, a to je najvažnije. Ne možemo uvijek dobiti 6:0, i 1:0 je pobjeda i vrijedi tri boda. Najvažnije je da mi kontroliramo igru i imamo loptu, ali na tome moramo još raditi jer se ponekad može dobiti i kada se igra loše. Protiv Intera je jako padala kiša i bio je težak teren, a mi smo svejedno odradili svoj posao i pritom ne primili gol."

U četvrtak će mu se suprotstaviti sunarodnjak Suarez: "Poznajem ga samo po imenu i gledat ćemo ga kao i cijelu momčad. Pred nama je utakmica u kojoj moramo pobjediti i mislim da, ako odigramo kako znamo, možemo u tome uspjeti."

O Argentini

Diego Armando Maradona je kao izbornik upisao četiri poraza u pet utakmica koliko je vodio i situacija ne izgleda dobro za tu veliku nogometnu naciju: "Nije me strah i mislim da ćemo se kvalificirati te dobro odigrati na Svjetskom prvenstvu. Maradona je mlad trener i neke mu se početne pogreške mogu oprostiti jer on ima potrebnu karizmu." Očekuje li možda igrač Dinama poziv izbornika u najbolju vrstu: "Trenutno sam koncentriran na Dinamo, a ne na reprezentaciju, no ako poziv dođe - naravno da ću se odazvati."

Koja su dva kluba favoriti za prolaz u sljedeću fazu natjecanja prema mišljenju dinamova Argentinca?: "Mi sigurno imamo veliku šansu proći dalje, a imenovati drugu momčad koja će to napraviti ne bi bilo korektno prema ostalima. Mi moramo proći dalje, a prvi korak je pobjeda u četvrtak kako bi ostvarili taj cilj."

Kako se prilagodio u mjesec dana na momčad, grad i novi život?: "Dojmovi su odlični; dobro se radi u harmoničnom okruženju. Prvenstvo je jako i moramo nastaviti s dobrim igrama, a posebno u Europi koja nam je jako bitna."

U komunikaciji s igračima nema problema: "Sve ide dobro, učim hrvatski, ali mi se razumijemo na nogometnom jeziku. Razgovaramo na talijanskom, engleskom i ponešto na hrvatskom, no najbitnija je ta nogometna komunikacija. Nije bitno kojim se jezikom govori nego da se nogometno razumijemo."

Gdje bi Cufre svrstao Dinamo po organizaciji i momčadi u odnosu na klubove u kojima je igrao u svojoj bogatoj karijeri? "Svaka momčad je drukčija, a za igrača je najbitnije biti inteligentan i prilagoditi se. U nogometu se uvijek misli na momčad i ja ne volim raditi usporedbe, ali uvjeren sam da je Dinamo dobra momčad i da ćemo napraviti nešto veliko."

Zdravko Mamić predsjednički kandidat

U nekim medijima pojavila se informacija kako će se izvršni dopredsjednik Dinama kandidirati za predsjednika države, no svima je jasno kako je to jedna od većih gluposti vezanih uz Dinamo: To je jedna očito smišljenja podvala i jedino ne znamo u čijem je to interesu", kratak je bio član Uprave za odnose s javnošću Siniša Jagodić.

Zanimljivo je vidjeti desnjaka koji toliko dobro igra lijevom nogom da igra lijevog bočnog: "Tijekom godina razvio sam polifunkcionalnost jer sam igrao sve pozicije u obrani. Igram na poziciji gdje sam najpotrebniji, a ja ću dati svoj maksimum kako bi momčad napravila najbolji rezultat."

Sigurno nije bilo ugodno u svlačionici nakon velike pobjede Brazila nad Argentinom s obzirom na nekoliko Brazilaca u Plavoj svlačionici: "Malo smo razgovarali i zezali su me, no tako se razvija momčadski duh i to je dobro. Jednom oni mene, a drugi puta ću ja njih", završio je branič Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!