Nogomet

Ronaldinho nazadovao do klupe

Mihaela Bradovski • utorak, 15.09.2009.
Ronaldinho nazadovao do klupe
Foto: EPA

Milan danas igra susret prvog kola u skupinama Lige prvaka, protivnik mu je Olympique iz Marseillea, a u prvih 11 neće biti Ronaldinha čijim igrama nije zadovoljan trener Leonardo...

Uoči sezone Leonardo, Galliani, Berlusconi, pa i sam Ronaldinho bili su uvjereni kako će se Brazilac vratiti u staru formu te biti nositelj igre Milana. Međutim, Ronaldinho ne igra dobro i Leonardo ga je preselio na klupu.

"Zbog njegovog načina igre, momčad gubi ravnotežu. U modernom nogometu ravnoteža momčadi je izuzetno važna i možemo mi promijeniti način igre, ali organizacija i disciplina na terenu su za mene najvažniji", obrazložio je Leonardo.

Ronaldinho ima problema s ispunjavanjem obrambenih zadataka i tu leži najveći dio razloga za kritiku. Njegovo mjesto u prvih 11 protiv Marseillea zauzet će Clarence Seedorf dok se u sastav vraća i Andrea Pirlo koji je prošlu utakmicu u Serie A proveo na klupi.

U susretu u Marseilleu Leonardo neće moći računati na još jednog važnog veznjaka i to Gennara Gattusa koji vuče ozljedu još od dvoboja s Interom u prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!