Košarka

Kako su igrali: Ukić predvodnik

Branimir Korać • utorak, 15.09.2009.
Kako su igrali: Ukić predvodnik
Foto: EPA

U teškoj i mučnoj utakmici hrvatski košarkaši igrali su vrlo šareno. Razdoblja dobre i nervozne i rezervirane igre su se izmjenjivala, a u takvoj igri naš najbolji pojedinac bio je Roko Ukić koji je bio najbolji kada je to najviše trebalo...

Roko Ukić: Ukić je bio naše prvo ime u susretu s Nijemcima. U trenucima kada nije išlo, preuzeo je odgovornost, povukao i nosi velike zasluge za ovu pobjedu. Igrao je 31 minutu i najveći dio minutaže bio vrlo dobar.

Davor Kus: Kus i dalje iz igre ne može zabiti ni pod razno. U obrani je pružio velik doprinos, no od njega očekujemo i doprinos u igri prema naprijed. Ima prostora za napredak itekako.

Marko Popović: Popović se diže i to je odlična vijest za našu reprezentaciju. Nakon odlične igre protiv Francuske, Popović je i u susretu s Nijemcima vrlo dobro odradio svoj dio posla iako ovaj put nije bilo tricaške kanonade. Vrlo važna ukradena lopta i poentiranje u kontri, udvostručuje mu konačnu ocjenu.

Nikola Vujčić: Ovo nije bila ni sjena pravog Vujčića. U obrani nije uspio ispratiti igrače, u napadu ništa nije išlo kako je poželio. Dvije kratke role i oba puta slab učinak. Vujčić bolje igra kada krene kao starter nego kad ulazi u drugom dijelu prvi put, to je činjenica.

Nikša Prkačin: U osam minuta provedenih na parketu Prkačin se nije ničim posebno istaknuo. Ostaju u sjećanju prekršaj u napadu i promašaj zicera doduše s čovjekom na leđima.

Marin Rozić: U 16 minuta na terenu napravio ono što se od njega očekuje. Ubacio je prvi poen naše reprezentacije na ovom susretu i napadački tu stao, no u obrani dao veliki doprinos.

Zoran Planinić: Kod Planinića je još jednom sve išlo toplo-hladno. Imao je dobrih razdoblja igre, ali i razdoblja u kojima je bio posve odsutan. On može još puno bolje.

Krešimir Lončar: Dvije ogromne blokade i još veća trica u završnici. Ma da nije baš ništa napravio, a zabio tu tricu, Lončar je zaslužio pohvale. Nije loše izgledao u obrani.

Marko Banić: Veliki borac, uzeo puno skokova u napadu. Banić je definitivno jedan od naših najvažnijih igrača na ovom prvenstvu, no i on može bolje od ovog večeras.

Sandro Nicević: Kada smo stali, Nicević je šutom s poludistance, svojim najjačim oružjem držao Hrvatsku iznad vode. U važnim trenucima bio je napadački vrlo dobar.

Mario Kasun: Igrao malo i za to vrijeme nije bio onaj pravi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!