Ostali sportovi

Stolnotenisači osvojili peto mjesto

Sportnet • srijeda, 16.09.2009.
Stolnotenisači osvojili peto mjesto

Hrvatski stolnotenisači osvojili su peto mjesto na EP u Stuttgartu. U razigravanju od 5.do 8. mjesta su prvo svladali Švedsku, nakon čega su sa 3:2 bili bolji i od Bjelorusije, te tako ekipno natjecanje završili na petom mjestu...

Budući da su uoči EP-a najavili kako bi plasman u četvrtfinale sam po sebi bio odličan rezultat, iako ostaje žal za četvrtfinalnim porazom od Rumunjske, naši reprezentativci mogu biti zadovoljni ovim rezultatom, jer su osigurali ostanak u Prvoj diviziji.

Inače, u polufinalnim susretima Njemačka je svladala Rusiju, dok je Danska bila bolja od Austrije, a u borbi za sedmo mjesto Češka je pobijedila Švedsku. Finale je na rasporedu u srijedu u 19.30.

Nadalje, jedini hrvatski predstavnik koji je u srijedu izašao za stol u pojedinačnoj konkurenciji, bio je Ivan Juzbašić, koji je u pretkolu igrao protiv Ismaylova, te ostvario laku pobjedu (4:0). Juzbašić će u četvrtak, u prvom kolu igrati protiv Rumunja Ciotia.

Ostali naši reprezentativci nastupaju u četvrtak. Zoran Primorac će igrati protiv Francuza Lebessona, Gaćina će odmjeriti snage s boljim iz dvoboja Bayda-Ivanek, dok će Tošić igrati s pobjednikom susreta Berardi-Rogiers. A prije nego što odrade pojedinačni nastup čeka ih i nastup u parovima, tako će Primorac i Tošić igrati s pobjednikom susreta Rumgay i Howieson – Vitta, Diez, a Gaćina i Juzbašić protiv Nijemaca Fejer-Konnertha i Franziske.

Što se tiće djevojaka, Boroš će igrati protiv Negrisoli, Bakula čeka pobjednicu susreta Khachatryon - Domaniku, Vaida će odmjeriti snage s Turkinjom Ali, a Đurak s Christoforaki.

U parovima Bakula i Đurak igraju protiv Emiove i Ahmadove, Boroš će u kombinaciji s Nizozemkom Li Jiao igrati protiv Soročinske i Gapanove, dok će Vaida i Mađarica Lovas prolaz dalje tražiti preko Parler i Sibley.

Rezultati, stolnotenisači, za 5. mjesto: Hrvatska - Bjelorusija 3:2 (I. Juzbašić – Platonou 3:1, Tošić – Nekvedovič 1:3, Gaćina – Kučuk 3:1, I. Juzbašić – Nekvedovič 0:3, Tošić – Platonou 3:2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!