Nogomet

Eduardo zabio za pobjedu

Matej Milanović • srijeda, 16.09.2009.
Eduardo zabio za pobjedu
Foto: EPA

Arsenal je nakon pet minuta gubio u Liegeu 2:0 od Standarda. No, do kraja susreta uspjeli su preokrenuti rezultat, a gol za konačnih 3:2 zabio je Eduardo. U drugoj utakmici skupine Olympiakos je minimalno pobjedio nizozemski AZ...

Olympiakos - AZ Alkmaar 1:0
(Torosidis 79')

Olympiakos i AZ odigrali su ne previše zanimljiv susret. Prilika nije bilo puno, a susret je odlučio Torosidis golom deset minuta prije kraja. Jaouad Zairi je ubacio loptu, a Torosidis je glavom zabio za pobjedu.

Olympiakos je tako uzeo tri važna boda, a AZ je lošom predstavom ostao i bez boda. Nakon ovog poraza morat će svakako dobiti sve domaće utakmice kako bi prošli.

Standard Liege - Arsenal 2:3
(Mangala 2', Jovanović 5'-11m/Bendtner 45', Vermaelen 79', Eduardo 81')

Šokantno i neočekivano je krenula ovogodišnja avantura Arsenala u Ligi prvaka. Standard je poveo već u drugoj minuti golom Mangale, a prednost je svega tri minute kasnije povećao Jovanović s jedanaest metara, nakon prekršaja Gallasa u šesnaestercu.

Međutim, domaćini su nakon toga praktički nestali s terena i gol Bendtnera pred sam kraj prvog djela dao je priliku Arsenalu da se vrati u utakmicu.

Standard se u nastavku držao sve do završnice. Prvo je u 79. Vermaelen izjednačio, da bi dvije minute kasnije odlučujući gol postigao Eduardo. Napadač hrvatske reprezentacije je u mrežu skrenuo korner kojeg je izveo Cesc Fabregas. Arsene Wenger može proslaviti pobjedu, ali trebat će puno bolje igre za veći uspjeh u Ligi prvaka.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Olympiakos1:0AZ Alkmaar
Standard Liège2:3Arsenal
1Arsenal 612:5+713
2Olympiakos 64:5-110
3Standard Liège 67:9-25
4AZ Alkmaar 64:8-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!