Ostali sportovi

OK Varaždin: Bit ćemo prvaci

Sportnet • četvrtak, 17.09.2009.
OK Varaždin: Bit ćemo prvaci

Na drugoj ovogodišnjoj prijateljskoj utakmici između dvaju susjeda prvoligaša, OK Međimurje Centrometala i OK Varaždina, ponovo su slavili odbojkaši iz baroknog grada. Rezultatom 3:1 Varaždinci su najavili juriš na prvo mjesto u novoj sezoni 1. Hrvatske odbojkaške lige, čiji početak očekujemo u subotu 10. listopada.

Nakon mjesec dana priprema za novu prvoligašku sezonu na semaforu stoji Varaždin – Međimurje Centrometal 2:0. Barem što se tiče prijateljskih susreta. Nakon što su u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin u prvoj utakmici sezone pobijedili s 3:1, (po setovima 25:15, 28:26, 24:26 i 15:12), i u gostima su slavili jednakim rezultatom, no neizvjesnije po setovima (23:25, 16:25, 25:23 i 23:25).

I prije samog početka utakmice krenula je drama. Na zagrijavanju se ozlijedio Marin Posavec, dugogodišnji prvotimac Centrometala, koji je, koliko doznajemo ozlijedio mišić iznad desnog koljena. "Stanje je zasad upitno, no u svakom slučaju pokušat ćemo ga vratit do prvenstva. Ako ne uspijemo, naći ćemo mu zamjenu u Palinkašu ili mladom Puđi", rekao je trener Međimuraca Josip Treska.

Iako oslabljeni, domaći su u prvi set ušli silovito. Sila se nije dugo isplatila, jer su Varaždinci smirili igru i na iznenađenje malobrojne publike stigli do vodstva od +5 kojeg su zadržali sve do kraja prvog seta (19:24). Kada se već očekivao kraj prvog i početak drugog seta, domaći se bude i sustižu Varaždin, no više od četiri poena nisu mogli dati. Bilo je 23:25.

Priliku da sjajno nastavi dalje Centrometal nije iskoristio, pa u drugom setu nakon poravnanja kod 6:6, dolaze na -4 od 13:9, a tek slijedi raspad sistema. Nemoćni domaći nadjačani su moćnim Varaždincima, koji s čak devet poena prednosti uzimaju i drugi set, 16:25.

S 2:0 Varaždin je trebao dobiti krila i u istom tonu nastaviti dalje, no dogodilo se baš suprotno. Set koji je s pravom na kraju pripao Međimurcima obilježen je vodstvom domaćina od čak šest razlike (19:13). Oscilacije koje inače viđamo u odbojci nježnijeg spola pokazali su i odbojkaši, pa dečki iz Črečana gube to vodstvo i već je 22:22. Nekoliko loše odigranih poluakcija i moramo priznati borbi za svaki poen, ipak su im dale set kod 25:23.

U četvrtom setu nije bilo dvojbi da će susret završiti rezultatom 3:1 za goste, jer Varaždinci svoju prednost povisuju s 18:12 na 23:18 i naposljetku konačnih 23:25. Moramo ovdje istaknuti ponovo dobru završnicu Međimurje Centrometala, koja ipak nije bila dovoljna za ulazak u maksimalni peti set.

"Danas smo pružili bolji otpor nego prošli tjedan u Varaždinu, ja sam zadovoljan i mislim da ovakvom igrom zaslužujemo barem sredinu tablice 1.HOL", rekao je Treska. "Pošto smo pobijedili i ja sam zadovoljan. Momčad Centrometala uvijek je težak protivnik, no samo ako ih ne podcjenimo, susret je naš. Nadam se da će tako biti i u prvenstvu, za koje smo spremni. Financijska situacija je bolja nego lani, kao i igrački kadar, tako da ove godine ciljamo na sam naslov prvaka Hrvatske", nadovezao se Jurica Juren, trener OK Varaždin.

Odbojkaše Varaždina i Međimurje Centrometala prije početka sezone koju započinju osminom finala Kupa Hrvatske 30. rujna, još čeka samo jedan ispit, a to je međunarodni turnir, kojeg Međimurci organiziraju u Nedelišću ovog vikenda.

"Četiri jake momčadi, Graz, Šempeter, Varaždin i mi kao domaćini mogu pokazati jako puno, pa su svi pozvani neka u subotu prate vrhunsku odbojku od 15 sati u Atonu", naglasio je trener Centrometala Treska.

(tekst: Mateja Gošćiej)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!