Ostali sportovi

Skok ispred Posejdonovog hrama

Sportnet • četvrtak, 17.09.2009.
Skok ispred Posejdonovog hrama

Ovozemaljski bogovi skokova s visokih litica nalaze se među mitskim bogovima u antičkoj grčkoj metropoli na završnom natjecanju Red Bull Cliff Diving World Series 2009...

Bolji rasplet bilo bi teško izrežirati. Samo devet bodova dijeli vodećeg Kolumbijca Orlanda Duquea od drugoplasiranog Britanca Garya Hunta na završnom natjecanju Red Bull Cliff Diving World Series 2009. koje će se 20. rujna održati u kolijevci modernog sporta.

"Mi obožavamo ovaj sport toliko da su nam zajednički skokovi izvan natjecanja skroz guba", rekao je Hunt nakon skoka iz helikoptera s Duqueom u Egejsko more ispred Posejdonova hrama, tri dana prije finalnog obračuna na jezeru Vouliagmeni u Ateni.

"Obojica želimo titulu i obojica imamo priliku pobijediti. Moramo ostati pribrani da bi jedan drugoga nadmašili, a najbolji će osvojiti naslov", pridodao je 25-ogodišnji Britanac.

Neizvjesniju borbu bilo je teško zamisliti. Nakon sedam natjecanja, Hunt je jedini ostao u konkurenciji da spriječi legendu ovog sporta, 34-ogodišnjeg Duquea, od osvajanja jubilarnog desetog uzastopnog naslova.

Iako je mladi Rus Artem Silčenko jedini osim Duquea (triput) uspio ponoviti pobjedu (Antaliya, Sisikon), njegov vršnjak Hunt jedini je konstantno boravio na postolju: triput treći, triput drugi, te najbolji pretprošlog vikenda u Hamburgu. Silčenkova je forma više varirala, pa s 21 bodom zaostatka više ne može krunom okruniti inače sjajno ljeto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!