Nogomet

Belgijski mediji: "Obrambeni, ali savršeno efikasni"

Antonija Pavlić • petak, 18.09.2009.
Belgijski mediji: "Obrambeni, ali savršeno efikasni"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Belgijski mediji priznali su u izjveštajima nakon prve utakmice skupina Europske lige Dinamovu dominantnost nad Anderlechtom, no i istaknuli kako je efikasnost njihove momčadi ipak prevagnula nad Zagrepčanima koji šanse nisu znali pretvoriti u pogotke...

Belgijski mediji dostojno su popratili prvi susret Europske lige u Zagrebu između Dinama i Anderlechta, posebno istaknuvši Dinamovu premoć (ali i nemoć), te savršenu Anderlechtovu efikasnost.

Hast Late Nieuws piše o sjajnom startu Anderlectha, kojemu je osim pobjede nad Dinamom pridonio i remi Ajaxa i Timisoare, priznajući ipak kako je njihova momčad bila u potpuno podređenom položaju.

"Dinamo je dominirao čitavo prvo poluvrijeme; imao gotovo stalno loptu u svom posjedu i stvorio nekoliko stopostotnih prigoda. Mazuch može biti sretan što sudac nije vidio njegov prekršaj nad Mandžukićem u kaznenom prostoru, a sretni možemo biti i mi zbog promašene šanse istoga igrača pred samim krajem poluvremena. Čitava je belgijska momčad bila blijeda i neprimjetna - Suarez posebno nemoćan u napadu, od ove momčad nismo mogli vidjeti ništa ofenzivno. U drugom poluvremenu igrači su konačno shvatili da je Dinamo nemoćan u realiziranju prigoda i to su iskoristili."

Sport Wereld također piše o slaboj napadačkoj prezentaciji svoje momčadi, no i ističe kako Dinamo unatoč dominaciji nije napravio. mnogo toga dobrog.

"Čak 75 minuta gledali smo kako je Anderlecht inferioran; razdraživali su nas svojom igrom i bez ijedne prilike, a tada su iz dva udarca na gol dva puta i zabili. Nagradu za lijepu igru zasigurno neće dobiiti, no odličan je to početak u Europskoj ligi."

"Dinamo je diktirao igru u prvom poluvremenu i držao loptu u svom posjedu, ali malo je toga opasnoga kreirao. Brazilci Sammir i Etto nisu se iskazali, kao ni napadač Mandžukić; Proton je praktički bio bez posla. Anderlecht je na koncu efikasnošću zasluženo uzeo bodove."

De Standaard ukratko sažima: "Obrambeno orijentiran, ali savršeno efikasan Anderlecht sjajno je započeo natjecanje u Europskoj ligi, pobijedivši Dinamo golovima Legeara i Bernardeza. Taktika trenera Jacobsa bila je usmjerena ka dokazivanju tradicionalne vrijednosti belgijskog nogometa - dobroj organizaciji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!