Ostali sportovi

Hrvatska ostala bez predstavnika

Sportnet • petak, 18.09.2009.
Hrvatska ostala bez predstavnika
Foto: Davor Sajko

Tamara Boroš zaustavljena je u osmini finala EP-a u Stuttgartu. Nakon što je u jutarnjem dijelu programa sa 4:3 došla do pobjede na Hu Melek, Tamara je samo dva sata kasnije ponovo bila za stolom. Nešto kasnije se isto dogodilo i Andreju Gaćini, a i Primorcu i Tošiću u konkurenciji parova.

Gusti raspored igranja očito je uzeo danak, jer u susretu protiv Liu Jie, Austrijanke koju je samo nekoliko dana radnije u ekipnom dijelu natjecanja svladala sa 3:0, Tamara nije imala previše izgleda.

Prva dva seta jednostavno su prošla pored nje. U trećem je Tami uspjela pružiti nešto bolji otpor, dovoljan da taj setu uzme sa 12:10, ali nakon toga je Liu Jia ponovo pruzela stvari u svoje ruke i tako sa 4:1 došla do pobjede i plasmana u četvrtfinale.

"Nisam više bila ona prava. Dušu sam dala u ekipnom dijelu, a imala sam jako težak ždrijeb. Ujutro sam se još nekako izvukla, ali dalje nije išlo. Iako, da sam dobila četvrti set moglo je biti svašta. Ali sve u svemu, dobar je turnir iza mene", komentirala je Tamara, koja je uz dva pojedinačna susreta u petak ujutro igrala i susret trećeg kola parova. Tu im je plasman u četvrtfinale spriječio par Paskauskiane i Fadeeva.

Inače, premda je u četvrtak u službenim rezultatim izašao podatak da su Cornelia Vaida i Mađarica Lovas izgubile u 2. kolu parova, djevojke su ipak prošle, no zaustavljene su u petak u 3. kolu od Rumunjki Samare i Dodean.

Od Andreja Gaćine je pak bio bolji Nijemac Filus. Filus je poveo sa 3:0 u setovima, Gaćina je došao na 3:2, ali nažalost dalje od toga nije išlo. U paru su pak Gaćina i Ivan Juzbašić u četvrtfinalu izgubili od francuskog para Eloi-Lebesson.

Isto tako, u četvrtfinalu parova su Primorac i Tošić izgubili od Bolla i Süssa, i to nakon sedam setova borbe. Ipak, razloga za nezadovoljstvo nema.

"Bio je to najbolji meč koji smo Roko i ja ikada odigrali. Dvorana je bila puna, a atmosfera jedna od ljepših u kojima sam igrao. Sve u svemu meč za uživanje, iako nažalost bez sretnog završetka", komentirao je Zoran Primorac.

U subotu su u Stuttgartu na rasporedu polufinala i finala parova, te četvrtfinala pojedinačnog natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!