Nogomet

Steinbrückner: "Od stare slave se ne živi"

Petar Plevnik • subota, 19.09.2009.
Steinbrückner: "Od stare slave se ne živi"
Foto: Mislav Sajko

Iako je njegova momčad protiv Zadra upisala četvrtu uzastopnu pobjedu, trener Osijeka Tomislav Steinbrückner nije previše likovao na konferenciji za novinare već se okrenuo Kup susretu u Županji...

Prvi je pred novinare stao trener gostiju Dalibor Zebić, čije je pokislo lice govorilo samo za sebe. "Prenaivno i prelako smo primali golove da bi mogli računati na nešto u ovoj utakmici. Kad već u 12 minuti iz vašeg posjeda prite onako jeftin gol, onda sve što ste planirali pada u vodu. U drugom poluvremenu smo se dogovorili da pripazimo na te stvari i onda nakon kornera iz odbijene lopte opet primimo jeftin gol. Tako se u gostima ne može igrati. Prekomplicirano i preteško stvaramo šanse, a prenaivno i prelako primamo golove i rezultat toga je ovo danas."

Trener gostiju nije tražio alibi u izostanku četvorice prvotimaca: "Nedostajali su nam u ofenzivnom dijelu, ali nije prvo gostovanje da ovako igramo. Gostujuće momčadi moraju igrati puno čvršće i stabilnije u obrani. Osijek danas nije morao ništa posebno napraviti niti imati nekog posebno raspoloženog igrača da bi nas probio. Teško je igrati kad primaš ovako naivne golove.", zaključio je nekadašnji branič Zadra i Osijeka.

Trener Osijeka Tomislav Steinbrückner ponovio je uspjeh od prošle sezone kada su bijelo-plavi upravo protiv Zadra u Gradskom vrtu stigli do četvrte uzastopne pobjede. "Naravno da 12 bodova za redom lijepo zvuči. Sve sada izgleda sjajno, tako je kad se uzimaju bodovi. Nogomet je takav, kad pobjediš slaviš sat dva, kad izgubiš tuguješ malo duže.", započeo je svoje izlaganje zadovoljni Steinbrückner.

"Čestitke igračima na zasluženoj pobjedi, na dosta stvorenih šansi. Naoko Zadar je u drugom dijelu uspostavio ravnotežu, no to su uglavnom bili udarci iz daljine. Mislim da smo pored ova tri gola imali još jako dobrih šansi. Rezultat je mogao biti i već, ali i ovo je sasvim dobro. Još jednom čestitke momcima na korektnoj, angažiranoj igri."

Trener Osijeka već se okreće utakmici koja predstoji: "U srijedu igramo Kup u Županji i opuštanja ne smije biti. Iz svakog kuta vrebaju zasjede, svatko se želi osladiti. Spremat ćemo se ozbiljno i nadam se da će dečki shvatit da je svaka nova utakmica novo dokazivanje. Od stare slave se ne živi."

Još jednom prvo ime osječke momčadi bio je napadač Ivan Miličević, najbolji strijelac bijelo-plavih s pet pogodaka. "Potvrdili smo da smo mlada, ali dobra momčad te da možemo kad hoćemo. U svlačionici je sad sjajna atmosfera i to je dobro za dalje. Nadam se da će se takva atmosfera nastaviti, da ćemo i dalje nastaviti s pobjedama."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!