Košarka

"Idemo po zlato"

Goran Markuš • nedjelja, 20.09.2009.
"Idemo po zlato"
Foto: EPA

Nakon neugodnog prvog poluvremena Srbi su odradili odličnih 20 minuta koje im je donijelo i nastup u velikom finalu gdje će, ako je vjerovati Ivanu Pauniću, već od prve minute krenuti oštro po toliko željeno zlato...

"Bila je to sjajna utakmica i ovom prilikom čestitao bih kako Sloveniji i njihovom izborniku tako i svojim mladim igračima koji su još jednom dokazali da su spremni na velike stvari", započeo je očito prezadovoljan izbornik reprezentacije Srbije, Dušan Ivković.

Iako na poluvrijeme nisu otišli kao što su to planirali, Srbi su se uspjeli vratiti i pobijediti u susretu: "Momcima sam odmah kazao da smo dopustili previše glupih poena, primjerice sa hrpom nepotrebnim prekršaja. Međutim, u nastavku obrana je proradila i uspjeli smo nadoknaditi zaostatak te osigurati nastup u velikom finalu."

Vezane vijesti

Zadovoljstvo nije uspio sakriti niti mladi reprezentativac, Ivan Paunić: "Još je jedna velika pobjeda iza nas. Prije prvenstva nitko nas nije ozbiljno vidio u finalu, no svima smo dokazali da nam je tu mjesto. Međutim, niti tu nećemo stati i već sutra krećemo po zlato. Ovim putem čestitao bih i Slovencima koji su također pokazali kvalitetu i mislim da potpuno zaslužuju medalju za koju će se, također, već sutra boriti."

S druge strane niti izbornik slovenske reprezentacije, Jure Zdovc nije nezadovoljan: "Strahovao sam da će naši pobjednički dani završiti i žao mi je što se to dogodilo danas. Međutim, moramo ostati pribrani i sutra hrabro krenuti po medalju. Bio bi to uistinu veliki rezultat."

Iako su Slovenci poraženi iza Domena Lorbek odličan je nastup: "Za nas ovo je bila izuzetno teška utakmica i nakon jučerašnje velike pobjede protiv Hrvatske ponestalo nam je snage kad je bila najpotrebnija. Ipak, u samoj završnici uspjeli smo se vratiti, no izlaskom mog brata iz igre zbog petog prekršaja naše su šanse izgubljene."

Eurobasket, završnica

polufinale

Španjolska82:64Grčka
Srbija96:92 *Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!