Nogomet

Pamić: "Nisam ni razočaran ni zabrinut"

Marin Vuković, www.radio-mreznica.hr • nedjelja, 20.09.2009.
Pamić: "Nisam ni razočaran ni zabrinut"
Foto: www.radio-mreznica.hr

Iznenađujući poraz do jučer neporažene momčadi Karlovca nije previše razočarao Igora Pamića, premda je uoči utakmice najavljivao kako o porazu uopće ni ne razmišlja.

"Žao mi je što smo pred svojom publikom izgubili bodove, ali nisam ni razočaran ni zabrinut. Otklonit ćemo nedostatke i ponovo ćemo marširati", kazao je sinoć Igor Pamić, nakon prvog prvenstvenog poraza Karlovca.

Pamić je naglasio kako je njegova momčad bila nestrpljiva, a ključni razlog poraza našao je u lošoj igri svoga stoperskog para.

"Moji stoperi su danas ubili moju igru prvo poluvrijeme, jer su počeli izigravati vezne igrače, a nisu se bavili onime zbog čega su postavljeni na svoje pozicije", analizirao je utakmicu Pamić i dodao: "Da ne govorimo o predaji lopte, oni nisu odigravali veznim igračima, pa da strpljivo gradimo akcije, gdje smo ustvari najjači, nego su pokušali preskakanjem, a znamo da ni jedan ni drugi nemaju pas. Ja sam uvjeren da je to jedan od ključnih razloga."

Pamić je kazao da nema zamjerke na igru u drugom poluvremenu jer su njegovi igrači, unatoč psihološkoj barijeri, stvorili nekoliko prilika.

"Pazite, mi smo došli u tri prilike protiv protivnika gdje devet igrača stoji na 25-30 metara. Normalno, oni su tako htjeli igrati, a mi smo došli u tri izvanredne situacije. Ako se ne da gol, normalno da se ne može računati na bodove", naglasio je Pamić.

Usprkos porazu karlovački strateg ni za milimetar ne odstupa od optimističnog pogleda na svijet. "Uvjeren sam da nas ovaj poraz neće psihološki slomiti jer za to nema razloga. Dvije i pol godine smo pobjeđivali, moramo naučiti i gubiti", kaže Pamić.

"Mi idemo dalje tamo gdje smo stali, u srijedu je već kup. Ali panike nema, dapače, ja sam sveukupno zadovoljan. Znam da vam to možda čudno zvuči."

Posve očekivano, izjave Pamića kako gosti nemaju nikakvih izgleda i ne znaju gdje su došli dodatno su napalile igrače Lokomotive i njihova trenera Roya Ferenčinu, koji je to i priznao na konferenciji za medije.

"Mi smo došli danas u Karlovac igrati s jednom, po meni, ekipom koja ima možda najbolju taktičku disciplinu u Hrvatskoj. Radio sam pripremu kroz cijeli tjedan da mi moramo biti bolji u toj taktičkoj disciplini. Jednostavno, mi smo danas tako dobro odigrali, stajali smo iza lopte i imali smo sreću što smo zabili prvi gol. Prvo poluvrijeme mislim da smo čak imali i više šansi, dok, moramo priznati, drugo poluvrijeme smo imali i malo sreće i zadržali smo taj rezultat", kazao je Ferenčina.

Ključni potez bio je postavljanje Sopića kao flastera na Zvonku Pamiću. "Znali smo da ide puno toga preko Pamića i žrtvovali smo našeg najiskusnijeg igrača da drži tu poziciju ispred obrane i da njega ukoči", pojasnio je Ferenčina.

Karlovac je, unatoč porazu, ostao na 3. mjestu prvenstvene ljestvice s 15 bodova, a u sljedećem kolu gostuje u Varaždinu kod Varteksa.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!