Nogomet

Varteks k Velebitu, Međimurje u Mladinu

Ivana Strahija • utorak, 22.09.2009.
Varteks k Velebitu, Međimurje u Mladinu
Foto: Ivana Strahija

Dva hrvatska prvoligaša u šesnaestini finala Kupa odlaze na megdan nižeplasiranim ekipama. Nose status favorita, no hoće li to biti dovoljno za prolazak?

Što se Varteksa tiče, kalkulacija nema. U Benkovac k trećeligašu Velebitu odlaze s najjačim sastavom: "Mi smo na početku sezone svjesno odlučili raditi s 18 igrača, prema tome prostora za ekshibicije nema", kaže Dražen Besek, trener Varteksa.

Velebit u Varaždinu smatraju ekipom poznato temperamentnog podneblja: "Iako se ekipa dosta promijenila od prošle sezone, siguran sam da će nas dočekati potpuno spremni. To je ekipa koja ima igrače koji su probali igrati u prvoligaškom okruženju, sada kroz Kup traže svoj identitet. Bit će opasno za nas ako podlegnemo usijanoj atmosferi", upozorava Besek.

Vezane vijesti

Već su u pripremnim utakmicama, koje igraju svaki tjedan protiv niželigaša, Varaždinci dokazali da se teško nose s agresivnijom igrom na terenu, pa trener Besek želi da njegovi prvotimci konačno pokažu kako mogu nametnuti svoju igru protivniku: "Bit će to ispit karaktera, moramo pokazati razliku u kvaliteti", zaključuje Besek dodavši kako je za njegove momke dobro što već u srijedu moraju biti u top formi i da mogu što prije zaboraviti prošli vikend.

Međimurci u Mladinu, k dojučerašnjem kolegi iz Druge HNL, odlaze po pobjedu: "Vinogradar je za nas teška zadaća. Ipak vjerujem da je to što smo mi prvoligaši ipak dokaz veče kvalitete, a znam da imamo dobru ekipu koja se može nositi sa svakim klubom", rekao je u najavi Kupa Miljenko Dovečer, sportski direktor Međimurja.

Iako se poznaju iz Druge lige, Vinogradar je u prošlom kolu promijenio trenera, umjesto Damira Mužeka na klupu je sjeo Hrvoje Braović, poznati nogometni stručnjak, svojedobno i trener Dinama. Međimurci ipak smatraju da Braović nije imao dovoljno vremena promijeniti mnogo u sustavu igre.

"Mislim da je Braović prekratko u Vinogradaru da bi stigao promijeniti nešto u igri. Mi se ne obaziremo toliko na protivnika koliko na sebe, pripremamo se punom parom", rekao je Dovečer.

Hrvatski kup

1/16 finala

Orijent1:2Zagreb
Rudar Labin5:2Cibalia
Suhopolje8:9 **Inter-Zaprešić
Slavonac1:5Pomorac
Sesvete0:1Istra 1961
Karlovac 19193:0HAŠK
Moslavina2:0Konavljanin
Jaska Vinogradar4:1 *Međimurje
Nehaj0:1 *Segesta
Graničar Županja1:3Osijek
Plitvica0:4Dinamo
Marsonia 19090:2Rijeka
Lipik3:5Hajduk
Velebit0:2Varaždin
Split0:2Slaven Belupo
Belišće0:3Šibenik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!