Hrvatski kup, 1/16 finala, 29.09.2009, 15:30 h
Belišće
Belišće 0:3 Šibenik
Šibenik

Šibenik lako preko Belišća

Ivana Jurica • utorak, 29.09.2009.
Šibenik lako preko Belišća
Foto: Martina Japundžić

Nogometaši Šibenika nisu imali problema u savladavanju prve prepreke u Kupu. Slavonski trećeligaš Belišće nije mogao parirati Karačićevoj momčadi koja je slavila s 3:0, golovima Krešimira Makarina (dva) i Ivana Božića. Protivnik u osmini finala Šibenčanima će biti Rijeka, a domaćin te utakmice znat će se nakon ždrijeba u petak...

Bez problema odradili su Šibenčani gostovanje u šesnaestini finala domaćeg Kupa kod trenutno sedmoplasirane momčadi III. HNL – istok. Iako nisu bili kompletni neokrznuti su prošli gostovanje kod Belišća i ponovno se okreću prvenstvenim utakmicama.

Do prednosti momčad Branka Karačića stigla je u 31. minuti utakmice kad je Krešimir Makarin iskoristio ubačaj Bačelića-Grgića i poslao prvu loptu u mrežu domaćeg vratara. Povećanje prednosti stiglo je u drugom poluvremenu, u 69. minuti kad je Bloudek asistirao Božiću koji još jednom matira domaćeg vratara. Prvi je to službeni pogodak Ivana Božića nakon oporavka od loma noge koji ga je zadesio u rujnu prošle godine. Posljednji pogodak u dresu Šibenika postigao je na otvaranju prošle sezone, u pobjedi nad Interom iz Zaprešića.

Samo dvije minute kasnije konačan rezultat postavio je Makarin svojim drugim pogotkom. Asistent mu je ovog puta bio Kulačić koji je u nastavku ušao u igru.

Podsjetimo, Šibenčani su nastupili bez Zeca i Alispahića koji imaju problema s lakšim ozljedama, Medvid odrađuje drugu utakmicu kazne zbog crvenog kartona, a Ademi i Jakoliš su u U-19 reprezentaciji. Karačić je susreta u Belišću poštedio i napadača Ivana Fuštara koji nije ulazio u igru, ne i Husmanija i Jurčevića koji zbog kartona nemaju pravo nastupa u subotu protiv Cibalije pa su u Belišću odradili čitavih 90 minuta.

Bez obzira na dug put i to što će u Šibenik doći u ranim jutarnjim satima strateg Šibenika svojim je igračima odredio i trening u 11 sati.

Šibenik je protiv Belišća igrao u sljedećem sastavu: Blažević – Jurčević, Vidić, Budiša, Elez – Husmani, Bačelić-Grgić (Karadža), Bloudek, Božić (Duro) – Makarin, Dajić (Kulačić).

Rijeka je protivnik Modrima u sljedećem kolu. Igra se samo jedna utakmica (28. listopada), a domaćin će biti određen ždrijebom koji će se održati u petak u Zagrebu.

Hrvatski kup

1/16 finala

Orijent1:2Zagreb
Rudar Labin5:2Cibalia
Suhopolje8:9 **Inter-Zaprešić
Slavonac1:5Pomorac
Sesvete0:1Istra 1961
Karlovac 19193:0HAŠK
Moslavina2:0Konavljanin
Jaska Vinogradar4:1 *Međimurje
Nehaj0:1 *Segesta
Graničar Županja1:3Osijek
Plitvica0:4Dinamo
Marsonia 19090:2Rijeka
Lipik3:5Hajduk
Velebit0:2Varaždin
Split0:2Slaven Belupo
Belišće0:3Šibenik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!