Nogomet

Šibenčani nezadovoljni suđenjem

Ivana Jurica • utorak, 22.09.2009.
Šibenčani nezadovoljni suđenjem
Foto: Ivana Jurica

Tri su dana prošla od posljednje prvenstvene utakmice protiv Varteksa, a bura oko suđenja u Šibeniku se još uvijek nije stišala. Šibenčanima je posebno problematičan drugi crveni karton kojeg je dobio Ivan Medvid pa su čelni ljudi prvoligaša sa Šubićevca konačno reagirali na sudačke propuste.

Prošle sezone Šibenik je, prema riječima Oka sokolovog Matea Beusana, bio najoštećeniji klub Prve hrvatske nogometne lige. Čelnici šibenskog prvoligaša tada preko medija nisu željeli dizati viku na suce, no posljednja događanja na subotnjoj utakmici protiv Varteksa očito su prelila čašu.

Na današnjoj press-konferenciji stav Uprave iznio je predsjednik kluba Goran Pauk: "Nismo zadovoljni suđenjem u utakmici protiv Varteksa. To se posebno odnosi na crveni karton koji je dobio Ivan Medvid. Poprilično je indikativno da se kod vodstva Šibenika od 2:0 isključuju naša dva igrača. Dojam svih koji su bili na stadionu je da je isključenje Medvida u najmanju ruku vrlo dvojbeno."

U Belišće 29. rujna

Sve utakmice šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog Kupa igraju se ovog tjedna, a Šibenčani će svoj susret odraditi idućeg tjedna. Njihov protivnik, trećeligaš Belišće, izvodi radove na stadionu (godišnji remont energetskih postrojenja) pa je taj susret odgođen za 29. rujna. Nakon susreta u Zagrebu Šibenčani će se najvjerojatnije vratiti u svoj grad, a u ponedjeljak će ponovno na put, u Belišće.

Branko Karačić, trener koji je i peti susret na klupi Šibenika završio bez poraza, o suđenju nije govorio već se još jednom osvrnuo na samu utakmicu: "Na početku utakmice nismo igrali na način na koji smo očekivali. Varteks svoje dvije prilike koje je imao u tom razdoblju, na našu sreću, nije realizirao, a mi smo se počeli dizati. Postigli smo gol iz jedanaesterca, pred sam odlazak na odmor i drugi gol. Jako dobro igrali smo 15-20 minuta u nastavku, sve do prvog, a kasnije i drugog crvenog kartona. Nakon toga nismo se mogli nositi s brojčano jačim Varaždincima, ali uz veliku potrošnju energije i požrtvovnost igrača koji su ostali na terenu ipak smo došli do sva tri boda."

"Utakmica je bila čvrsta, a mi nismo dobro ušli u utakmicu. Pred kraj poluvremena smo došli k sebi pa smo i u drugo poluvrijeme ušli bolje. Imali smo vodstvo, smirenije smo ušli u nastavak. Sve do isključenja i onda smo se morali braniti s osam igrača", zadovoljan konačnim ishodom bio je i Zeni Husmani kojega je trener Karačić iz igre izvukao u 83. minuti utakmice ne želeći da zaradi treći žuti karton koji bi ga izbacio iz kadra za gostovanje u Kranjčevićevoj.

I bez toga Karačić je u silnim problemima kako sastaviti momčad za iduće kolo. Vidić i Medvid su pocrvenjeli, Ademi i Jakoliš su u U-19 reprezentaciji Hrvatske na kvalifikacijskom turniru u Litvi. Dodatni problem predstavlja mu i činjenica što u sastavu moraju biti četvorica domaćih igrača, kao i šestorica stranaca, a Šibenik stranaca ima još i više.

Predsjednik Goran Pauk iznio je i još jednu činjenicu koja bi trebala popraviti financijsko stanje kluba: "Nadzorni odbor Hajduka donio je odluku o isplati cca 700 tisuća kuna vezano za transfer Ante Rukavine sa Šubićevca na Poljud. Ja se nadam da će se to dogoditi u najkraćem mogućem roku."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!