Nogomet

Kalinić i Klasnić u četvrtom kolu

Marin Vuković • utorak, 22.09.2009.
Kalinić i Klasnić u četvrtom kolu

Sredina tjedna rezervirana je za treće kolo engleskog Carling kupa u kojem su zavidnu minutažu večeras zabilježili i hrvatski igrači. Nikola Kalinić i Ivan Klasnić s Blackburnom, odnosno Boltonom izborili su četvrto kolo, a vjerovali ili ne, večeras je pobjedu upisao i Portsmouth. Arsenalova mladost svladala je lidera Championshipa i plasirala se u sljedeće kolo, gdje će se naći i Liverpool nakon pobjede na Elland Roadu.

Malo smo pravih iznenađenja vidjeli u večerašnjim ogledima trećeg kola Carling kupa. Neočekivanim ishodom mogla bi se tek nazvati pobjeda drugoligaša Barnsleya nad premierligašem Burnleyjem, dok su svi ostali favoriti uspjeli prebroditi uvijek neugodne oglede s niželigašima.

Značajniju priliku da pokažu što mogu večeras su dobili Ivan Klasnić i Nikola Kalinić. Kalinić je odigrao svih 90 minuta na gostovanju kod Nottingham Foresta, kojeg je Blackburn dobio minimalnim rezultatom od 1:0. Jedini pogodak za Roverse postigao je Benni McCarthy, pa će bivši napadač Hajduka ipak pričekati na svoj prvijenac u službenoj utakmici.

Nešto manje minuta na travnjaku dobio je Ivan Klasnić, koji se također našao u početnom sastavu Boltona, no u 77. minuti je zamijenjen Johanom Elmanderom. Niti Klasnić se nije uspio upisati među strijelce, a pobjednik u ogledu s West Hamom odlučen je tek u produžecima, nakon što je regularnih 90 minuta završeno rezultatom 1:1.

Herita Ilunga donio je prednost Čekićarima u 59. minuti, a četiri minute prije kraja izjednačio je Kevin Davies. U šestoj minuti prvoga produžetka Gary Cahill pogađa za 2:1 Boltona, a odluka pada u 119. minuti kada Elmander postavlja konačnih 3:1.

Arsene Wenger je ostao pri svom dobrom, starom običaju da Carling kup igraju Arsenalovi mladići. Eduarda da Silve nije bilo ni na klupi Topnika, koji su usprkos "dječjem" sastavu svladali vodeću momčad druge lige West Bromwich Albion s 2:0. Pogotke za londonsku momčad postigli su Sanchez Watt i Carlos Vela u drugom poluvremenu.

Liverpool je gostovao na Elland Roadu kod bivšeg prvoligaša i sudionika Lige prvaka Leeds Uniteda. Domaćin je pružio dobar otpor jednoj od najboljih momčadi Premiershipa, koja je također zaigrala u kombiniranom, znatno oslabljenom sastavu. Pogodak odluke postigao je David N'Gog u 66. minuti.

Stoke City i drugoligaš Blackpool gotovo su reprizirali sjajan derbi u Manchesteru od prije nekoliko dana. Rezultat je na kraju identičan, 4:3 za domaćina, a još u 75. minuti semafor je pokazivao 0:2 za Blackpool. Uslijedila je serija od četiri pogotka u samo šest minuta i kada se pri rezultatu 3:3 činilo da će susret otići u produžetke, Andy Griffin je odglumio Michaela Owena i u petoj minuti sudačkog vremena odveo Stoke City u četvrto kolo.

Vjerovali ili ne, i Portsmouth je našao momčad koju može pobijediti. Uvjerljivo posljednja momčad Premiershipa gostovala je kod trećeligaša Carlisle Uniteda i već u trećoj minuti primila pogodak iz jedanaesterca. Pogocima Dindanea, Webbera i Borre Pompey je ipak došao do preokreta i plasmana u četvrto kolo.

U srijedu je na rasporedu još šest utakmica trećeg kola, a naša pozornost prije svega bit će usmjerena ka ogledu Preston North Enda i Tottenhama, gdje bi nešto veću minutažu nego dosad trebao dobiti Niko Kranjčar. Čeka nas još nekoliko zanimljivih dvoboja, a u pogonu je i aktualni prvak te branitelj trofeja Carling kupa Manchester United, koji na Old Traffordu očekuje Wolverhampton.

Carling Cup

3. kolo

Barnsley3:2Burnley
Carlisle United1:3Portsmouth
Nottingham Forest0:1Blackburn
Peterborough2:0Newcastle
Scunthorpe United2:0 *Port Vale
Stoke City4:3Blackpool
Sunderland2:0Birmingham City
Arsenal2:0WBA
Leeds United0:1Liverpool
Bolton3:1 *West Ham
Preston North End1:5Tottenham
Aston Villa1:0Cardiff
Chelsea1:0QPR
Hull City0:4Everton
Manchester City2:1 *Fulham
Manchester United1:0Wolverhampton

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!