Nogomet

Tottenham peticom do četvrtog kola

Marin Vuković • srijeda, 23.09.2009.
Tottenham peticom do četvrtog kola

Večeras je na rasporedu bilo preostalih šest utakmica trećeg kola Carling kupa, u kojima su uvjerljive i visoke pobjede upisali Tottenham i Everton, a u sljedeće kolo uspjeli su se plasirati i Chelsea, Aston Villa te branitelj prošlogodišnje titule Manchester United.

I ova večer, baš kao i prethodna, završena je bez iznenađenja i senzacija kakve znaju pratiti ovo englesko kup natjecanje. Tottenham je usprkos izostanku brojnih prvotimaca s visokih 5:1 svladao Preston North End i izborio četvrto kolo.

Od naših reprezentativaca zaigrao je tek Vedran Ćorluka i upisao tek posljednjih desetak minuta utakmice. Niko Kranjčar pak u Carling kupu nema pravo nastupa za Spurse jer je ove sezone već igrao u dresu Portsmoutha.

Najzaslužniji za pobjedu Tottenhama bio je iznimno raspoloženi Peter Crouch koji je postigao hat-trick, a po jedan pogodak postigli su Jermain Defoe i Robbie Keane.

Visoku pobjedu upisao je i Everton na gostovanju kod Hull Cityja, a utakmica je bila riješena već nakon 25 minuta igre. Victor Anichebe, Jo i Danny Gosling donijeli su Evertonu tri gola prednosti, a konačnih 0:4 postavio je Leon Osman u 57. minuti.

Alex Ferguson je nakon napornog derbija sa Cityjem na travnjak polupraznog Old Trafforda poslao gotovo u cijelosti izmijenjenu momčad Uniteda, koja je na kraju i s deset igrača na travnjaku izborila pobjedu nad Wolverhamptonom. Crveni je karton u 29. minuti zaradio Fabio da Silva jer je kao posljednji igrač obrane načinio prekršaj, no gosti niti s igračem više nisu uspjeli učiniti ništa konkretno. Susret je odlučen lijepim dvostrukim pasom Michaela Owena i Dannyja Wellbecka kojeg je potonji pretvorio u pobjedu Uniteda.

U podosta izmijenjenom sastavu Chelsea je na Stamford Bridgeu dočekao Queens Park Rangerse i slavio s 1:0, a jedini pogodak postigao je Salomon Kalou u 52. minuti. Istim rezultatom Aston Villa je svladala Cardiff, "krivac" za pobjedu domaćina bio je Gabriel Agbonlahor već u trećoj minuti. Momčad Martina O'Neilla u drugom je poluvremenu promašila jedanaesterac.

Najduže su na travnjaku ostali Manchester City i Fulham, koji su morali odigrati dva produžetka. Premda je Fulham poveo sjajnim pogotkom Zoltana Gere, City se vratio pogotkom Garetha Barryja i zatim u drugom produžetku golom Kola Tourea prošao u četvrto kolo.

Carling Cup

3. kolo

Barnsley3:2Burnley
Carlisle United1:3Portsmouth
Nottingham Forest0:1Blackburn
Peterborough2:0Newcastle
Scunthorpe United2:0 *Port Vale
Stoke City4:3Blackpool
Sunderland2:0Birmingham City
Arsenal2:0WBA
Leeds United0:1Liverpool
Bolton3:1 *West Ham
Preston North End1:5Tottenham
Aston Villa1:0Cardiff
Chelsea1:0QPR
Hull City0:4Everton
Manchester City2:1 *Fulham
Manchester United1:0Wolverhampton

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!