Ostali sportovi

Slovenci osvajači turnira u Nedelišću

Sportnet • utorak, 22.09.2009.
Slovenci osvajači turnira u Nedelišću

Između četiri prvoligaške momčadi, OK SIM Šempeter pokazao se najboljom na međunarodnom turniru Trofej Nedelišća 2009. u organizaciji OK Međimurje Centrometal. Domaćin je kiksao tek u finalu, pokal za 3. mjesto uzeli su Varaždinci, dok su na posljednjem 4. mjestu završili igrači UVG Graz AG.

Kako se na 5. jubilarni turnir u Nedelišću prijavilo četiri ekipa, prvi susreti ujedno su bili i polufinalni. Sastali su se OK M. Centrometal – UVC Graz AG i OK SIM Šempeter – OK Varaždin.

“Moram priznati da smo odahnuli kada smo vidjeli da ne igramo prvi susret protiv Varaždina, jer ove sezone su nas svladali dva puta u međusobnim ogledima, a mi bi ipak kod kuće voljeli ući u finale”, rekao je trener Međimuraca Josip Treska. A to im je i pošlo za rukom. Iako su se kako kažu potajno nadali da i osvoje turnir, pred domaćom publikom i u svojoj dvorani, sreća ih nije htjela. Moramo priznati da ovakvom igrom Centrometala teško da bi Varaždin slavio, a koliko je situacija u dvorani Atona bila napeta pokazuje rezultat prve polufinalne utakmice.

OKM CENTROMETAL – UVC GRAZ AG 3:2 (20:25, 25:20,14:25, 25:16, 15:10)
Međimurski prvoligaš iako je izbjegnuo Varaždin, u turnir je krenuo protiv prvog favorita Trofeja Nedelišća 2009. Sastav Todorović, Krečak, Grubišić, T. Posavec, Palinkaš, Vabec i D. Posavec. Izostao je zbog ozljede Marin Posavec, a u igru je u pojedinim fazama ulazio i Petran. Prvi je set pripao gostima 25:20. Ipak, odličnim servisima i dobrom igrom u bloku domaćin uzvraća identičnim rezultatom. U trećem setu loš period igre s obje strane, međutim u četvrtom sasvim suprotna slika. U peti su set dečki iz Črečana ušli odlučni da dobiju, te su odličnim napadačkim servisima razbili momčad iz Graza i sa sigurnih 15:10 došli do pomalo i iznenađujuće pobjede. Time su im uzvratili za prošlogodišnji poraz.

”Pobjeda je bila pomalo neočekivana, no dečki su dali sve od sebe i mislim da smo sada svima pokazali da se od naše ekipe u nadolazećem prvenstvu zaista može mnogo očekivati”, naglasio je nakon teške borbe kapetan pobjedničke ekipe”, rekao je Tomica Posavec.

“Austrijanci imaju mnogo jaču ligu od naše, a i u Sloveniji se radi mnogo profesionalnije nego kod nas. Ipak, svake godine susrećemo se s momčadi koja nas očekuje ovog puta u finalu, a često smo baš mi pobjednici, nadam se da će tako biti i danas”, rekao je Treska.

OK SIP ŠEMPETAR – OK VARAŽDIN 3:0 (25:20, 25:22 , 25:22)
Momčad iz Slovenije iznenađujuće je bez većih problema u drugoj polufinalnoj utakmici dobila Varaždince, kojima ništa nije polazilo za rukom. Čak su u drugom setu propustili vodstvo od 21:16, što nimalo nije nalik na inače stabilnu našu ekipu. No, probudili su se u susretu za 3. mjesto.

OK VARAŽDIN – UVC GRAZ AG 3:0 (25:22, 25:20, 25:16)
Nakon iscrpljujućeg susreta s našom momčadi, ekipa iz Graza u potpunosti je fizički pala i momčad Varaždina došla je do glatke pobjede.

A u isto vrijeme kad i susret za 3. mjesto odigravalo se i toliko očekivano finale. Iako su susreti počeli u isto vrijeme, Varaždinci su zbog sjajne igre, a time i brzine u svojoj pobjedi, u publici gledali većinu susreta za 1. mjesto. Bilo je neizvjesno, barem do 3. seta.

OK SIP ŠEMPETAR – OKM CENTROMETAL 3:1 (21-25, 25:20, 25:21, 25:20)
Udarna postava Međimurja, utakmicu je započela igrom kakvu su prikazali i protiv Graza. Dobar servis i blok donijeli su prednost nakon prvog time-outa od nekoliko poena koje su održavali do kraja seta za 25:21. Početkom drugog seta izvršene su prve zamjene u našoj momčadi, što su odmorniji gosti iskoristili i izjednačili rezultat na 1:1. Početkom trećeg seta odlučujuća je bila ozljeda prvog tehničara (srca ekipe) Maria Grubišića, kojeg je zamjenio pazite sad, 16-godišnji Marko David. Pa iako je on pružio iznenađujuće dobru igru, gosti iz Slovenije su osvojili još dva seta, a time i prvo mjesto na turniru.

“Jako smo sretni, no moramo priznati da smo pobjedu i očekivali. Domaća je momčad pokazala dobru igru, svojim visokim blokom i sjajnim skokom nadjačali su nas, no ta ozljeda u 3. setu bila je glavna prekretnica. Tko zna kamo bi susret odveo, mislim da u 5. set. Bilo bi još napetije”, naglasio je trener pobjedničke momčadi OK SIP Šempeter, Matjaž Hafner.

“Moramo priznati da nam je žao što smo glavni trofej ispustili, bili smo jednako dobra ekipa kao protivnik, no nismo imali sreće. Mario će biti dobro, u odbojci je svakodnevica da igrač ugane gležanj, tako da njega na treningu očekujemo već za par dana”, rekao je trener Treska.

Konačan plasman “Trofeja Nedelišća 2009.”:
1. OK SIP Šempeter
2. OKM Centrometal
3. OK Varaždin
4. UVC Graz AG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!